- hirdetés -

Megnyílt a Széchenyi Programiroda helyi kirendeltsége – ingyenes szaktanácsadással várják az ügyfeleket az Ady utcai irodában.

Pénteken nyitották meg a Széchenyi Programiroda orosházi kirendeltségét, hétfőtől várják az ügyfeleket az Ady Endre utca 9. szám alatt az 1. emeleten (földhivatal épülete) található irodában.

Az orosházi a harmadik programiroda a megyében, Gyula és Békéscsaba után városunkban is elérhetővé válik a szolgáltatás a pályázati partnerek számára. A kirendeltséget vezető Kovács Péter Dávidtól megtudtuk, térítésmentes szakmai segítséget, iránymutatást biztosítanak a pályázati folyamatban a kis- és középvállalkozóknak, közintézményeknek, egyházaknak egyaránt.

– A cél, hogy naprakészen tájékoztassuk az ügyfeleket a pályázati aktualitásokról, támpontot adjunk, segítsük a pályázati források lehívásának meggyorsítását – emelte ki a kirendeltségvezető. – A tanácsadók a teljes pályázati folyamatot végigkísérik, gyorsan, ingyen és helyben segítenek: nem csak az irodában, hanem igény szerint a pályázó székhelyére vagy telephelyére is kimennek.

Kovács Péter, Beleznai Róbert és Zalai Mihály a programiroda megnyitóján (Fotó: Melega Krisztián)
Kovács Péter (b), Beleznai Róbert és Zalai Mihály a programiroda megnyitóján (Fotó: Melega Krisztián)

Beleznai Róbert regionális igazgatótól megtudtuk, humánerőforrás, vállalkozás és gazdaságfejlesztés, környezetvédelem, illetve turisztika és városfejlesztés szakterületeken tudnak hathatós segítséget nyújtani.
– Békés megyében 2011 júniusától 4000 tanácsadás történt, ez 10-11 ember munkája, tehát elég komoly feladat tanácsadóinknak. Az Új Széchenyi Terv keretében megyei szinten 14 milliárd forint értékű szerződéses összeget fizettek már ki és további 84 milliárd forint áll megvalósítás alatt, ezek igen szép eredmények – emelte ki a regionális igazgató.

Az ünnepi megnyitón a polgármesteri hivatalt Zalai Mihály képviselte. Az alpolgármester kiemelte, minden orosházi és járási kis- és középvállalkozónak jól jön a segítség a sikeres pályázatok érdekében. Az önkormányzat ehhez úgy járult hozzá, hogy ingyenesen bocsátotta a programiroda rendelkezésére az irodahelyiséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.