- hirdetés -

Több önkormányzati szövetség is arra kéri a tagjai közé tartozó településeket, hogy felajánlásaikkal támogassák a dunai árvíz elleni védekezést.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége, a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége felhívását Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere ismertette pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. E szervezetek az ország lakosságának mintegy háromnegyedét fedik le – adta hírül az MTI.

Orosháza polgármestere, dr Dancsó József a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetségek elnökeként vett részt a sajtótájékoztatón arra kérve a településeket, hogy vállaljanak részt az árvízi védekezés költségeiben erejükhöz mérten lakosonként 50-100 forinttal. Úgy számolnak, 250-500 millió forint közötti összeg folyhat be az államkincstárnál lévő számlára, ez körülbelül egy védekezési nap költsége.

A rekordokat döntő dunai árhullám ad most munkát ezreknek az ország nyugati részén, az orosháziak is a gátakon dolgoznak

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.