- hirdetés -

NB II-es focicsapatunknál felcsillant a remény, hogy osztályozót játszhat a bentmaradásért.

Június 1-jén befejeződött az NB II-es labdarúgó bajnokság. Az Orosháza FC csapata a 10. helyen végzett, csapatunk felett húzták meg a vonalat. Egy pont hiányzott az ősszel induló egycsoportos NB II-be való jutáshoz.

Az utolsó három forduló megnyerése is kevés volt a bentmaradáshoz. Lehet keresni az okokat: kihagyott 11-es, kiállítások, jó néhány játékvezetői tévedés. A szurkoló mégis reménykedik, mint oly sokszor már a magyar labdarúgásban, hátha megtörténik a csoda, most javunkra történik kedvező fordulat.

Ennek alapja, hogy az NB I-ből kiesett Eger nem kapott NB II-es licencet, így csak a harmadik vonalban indulhat. Ráadásul az osztályozóra jutott Szigetszentmiklósnak sincs ellenfele, mert az NB III-as bajnokok közül a  Dorog szintén nem rendelkezik licenc engedéllyel. Tehát a matematika szerint két hely szabad.

Egy vasárnap reggeli, Magyar Labdarúgó Szövetség hírportálján megjelent információ szerint Orosháza, mint a legjobb kieső készülhet az osztályozóra. Sajnos rövid időn belül kiderült, az MLSZ illetékese elírásnak minősítette a tájékoztatást. Ugyanakkor szintén Ő, délután az országos sportnapilap online oldalán ugyanerre a kérdésre válaszolva kijelentette: a versenybizottság keddi ülésén dönt a fennmaradó helyek sorsáról.

Csapatunk keddig mindenféleképpen edzésben marad és várja a – remélhetőleg – kedvező döntést. Azért nem árt megjegyezni a két dátumot: június 8 és június 15. E napok az osztályozó versenynapjai…

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.