- hirdetés -

Több mint hétszáz mérkőzést játszottak a kézilabdások három napon át. A 2004-es OFKSE csapat ezüstérmet szerzett.

A nagy hagyományokkal rendelkező kalocsai Pünkösd-kupa főszervezője Kecel központtal egy új kézilabda tornát álmodott meg Pünkösdi Astron Kézilabda Utánpótlás Torna néven. A viadalról az orosházi fiúk sem hiányozhattak – írja az OFKSE honlapján.

Negyven kilométeres körzetben, Kecel, Kiskunhalas, Soltvadkert, Kiskőrös és Császártöltés 5 csarnokában, 4 tornatermében, 96 csapat részvételével, több mint 700 mérkőzésen, 1200 gyermekkel zajlott a rendezvény három napon keresztül.

Városunkat az OFKSE 2000, 2002, 2004-es csapatai, valamint az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda szivacskézilabdásai képviselték.

A tornán résztvevő orosházi gyerekek edzőikkel (Fotó: Rónyai Szilvia)
A tornán résztvevő orosházi gyerekek edzőikkel (Fotó: Rónyai Szilvia)

A 2000-2001-es csapat mérlege: 7 mérkőzés, 1 győzelem, 1 döntetlen, így a 17 csapatból a 12. helyet szerezték meg.
A 2002-es csapat: 5 mérkőzésen 2 győzelem, 10 csapatból a 7. helyen végeztek. Dobrai Dávid kiemelkedő teljesítményéért különdíjat vehetett át.
A 2004-es szivacskézilabdás Eötvös-csapat: 6 mérkőzésen 3 győzelem, 10 csapatból a 6. helyen zártak. A korcsoport gólkirálya Gulyás-Szabó István lett 83 góllal, míg Krecsmárik Tibor különdíjban részesült.
A 2004-es OFKSE csapat döntőt játszott Balmazújváros csapatával, és végül a második helyezést érte el. Kiemelkedő teljesítményéért különdíjat kapott Bódai Szabolcs.

A kupán résztvevő csapatokat Papp Mihály és Pappné Horváth Zsuzsanna edzők, testnevelők készítették fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.