- hirdetés -

Március végén a nagy hó miatt elhalasztották. Ám most jön: június 4-7-e között a MÁV felújítás miatt lezárja a Szentesi úti, laktanya melletti vasúti átjárót. Íme, merre lehet majd közlekedni.

Pár hónapja már beharangoztuk, hogy felújítják a laktanya melletti vasúti átjárót.

Emlékeztetőül

Azonban március végén annyi hó esett, hogy a munkákat nem tudták elkezdeni, így elhalasztották az átépítést.

A héten azonban – reménykedve, hogy a mostani hűvös, esős idő nem vált át havazásba – a MÁV elvégzi a korábbra ütemezett munkát. A Kiskunfélegyháza – Szentes – Orosháza vasútvonalon, Orosháza belterületén, az egykori határőr laktanya melletti vasúti átjárót újítják fel. A fénysorompóval biztosított vasúti átjáró átépítése során a vasúti pálya alépítményét és a síneket is teljesen kicserélik a vízelvezetés biztosításával. Emellett a vasúti átjárót és a mellette lévő útburkolatot is újraaszfaltozzák.

Útzár 3 napig

A munkavégzés érdekében a közúton levő vasúti átjárót június 4-én, kedden 8 óra és 17 óra között félszélességben lezárják. Kedden 17 órától viszont már egyáltalán nem lehet használni az átjárót, mert azt teljes egészében lezárják a munkák miatt. A lezárás június 7-e, péntek 17 óráig tart. Ez idő alatt a forgalmat elterelik, amit táblákkal is jeleznek majd. A félszélességű korlátozás ideje alatt „Útszűkület”, „Úton folyó munkák”, „Előzni tilos” és „30” km/h jelzőtáblák lesznek érvényben. A forgalmat a helyszínen kihelyezett jelzőtáblákon túl terelőőrök is segítik.

A MÁV illetékesétől megtudtuk, hogy az átépítés a vonatközlekedést nem akadályozza.

Az átjárót kedden délután teljesen lezárják és felújítják (Fotó: Melega Krisztián)

A lezárás időtartama alatt a vasúti átjáró mellett 3-5 méter szélességű, ideiglenes átjárót létesítenek, de ezen csak a tűzoltók, mentők és rendőrök mehetnek át riasztás esetén. Egyéb járműveknek szigorúan tilos az áthaladás!

Kerülőút személyautóknak, motoroknak

A szakemberek két kerülőutat javasolnak. A Rákóczitelep irányába haladó személyautók és motorok a Gyopárosi út – Fasor utca – Kisvasút utca irányába tudnak kerülni.

Kerülőút személyautóknak, motoroknak (klikk nagyobbért)

Kerülőút kamionoknak, teherautóknak

A kamionok és teherautók a város felől a Mezgénél Szeged irányába, a 47-es számú főúton haladva ki kell menjenek az elkerülő út csatlakozásáig, majd ott visszafordulva Békéscsaba irányába a 47-es számú elkerülő úton a szentesi lehajtónál elkanyarodva jutnak ki a Szentesi útra. Ezek az útvonalak érvényesek a másik irányból való közlekedésre is.

Kerülőút kamionoknak, teherautóknak (klikk nagyobbért)

Buszok és kerékpárok közlekedése

A menetrend szerint közlekedő autóbuszjáratok útvonala is változik az érintett időszakban. A Körös Volán Zrt. illetékese érdeklődésünkre elmondta, a lezárás ideje alatt az autóbuszok a Gyopárosfürdő elágazás helyett a laktanya megállóban állnak meg. Az 1A , 1B jelzésű helyi járatok a főiskola, laktanya megállókat a rákóczitelepi betérés után érintik. A buszok a Gyopárosi út – Fasor utca – Kisvasút utca irányába kerülik majd ki a lezárást.

A kerékpárral közlekedőket annyiban érinti majd a lezárás, hogy a kerékpárútról a laktanya irányába nem lehet lekanyarodni. Rákóczitelep irányába viszont zavartalan lesz a kerékpáros közlekedés a kerékpárúton.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.