- hirdetés -

A bíróság 14 adóst mintegy 10 milliós hátralékos közös költség megfizetésére kötelezett. További 132 adós és 40 milliós tartozásuk még bíróság előtt. 

Az Orosházi Járásbíróság előtt az Orosházi Lakásszövetkezet felperes korábban pert indított 14 adóssal szemben mintegy 10 millió forint hátralékos közös költség tartozás megfizetése iránt.

– Ebben a perben május 28-án a bíróság ítéletet hozott: valamennyi perben álló alperest elmarasztalta a felperes által követelt összeg és járulékai erejéig. Továbbá a bíróság a felperes javára megállapított mintegy 600 ezer forint perköltséget, illetőleg az alperesek viselik az illetéket – tájékoztatott dr. Kaszai Balázs, a lakásszövetkezet jogi képviselője.

Amennyiben a megítélt tartozás kapcsán az adósok nem teljesítenek az Orosházi Lakásszövetkezet által jóváhagyott módon, úgy végrehajtási eljárás indul ellenük.

Kaszai elmondta, hogy a Gyulai Törvényszék előtt folyamatban van 132 adóssal szemben 40 millió forint és járulékai iránt per, de a tárgyalás időpontját még nem tűzték ki. A tényleges tagi tartozás ugyanakkor ezen összeget meghaladja, azonban azokra vonatkozóan már rendelkezésre áll korábbról jogerős, adósokat marasztaló határozat, így ezeknél korábban már végrehajtás indult, vagy annak megindítása várható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.