Az Orosháza Városi Teniszklub férfi másodosztályú csapata lejátszotta tavaszi mérkőzéseit.

- hirdetés -

A 8 csapatos csoportban 5 vereség és 2 győzelem lett a csapat mérlege, így a 6. helyet szerezte meg , ősszel az 5-8. helyért játszhat. Németh István csapatkapitány összegezte a mérkőzéseket.

– Ebben az évben játszottunk először a másodosztályban és a sorsolásnak köszönhetően, rögtön a két legerősebb együttessel kezdtünk, ahol az első táblákon első osztályú játékosok játszanak. Ez azt jelenti, hogy az aktuális ranglista első 50 helyezettjei között vannak – kezdte beszámolóját a csapatkapitány.

– A két lejátszott bajnoki után a csapat önbizalma kicsit megcsappant, így vágtunk neki a Kecskemét elleni meccsnek, ahol kis szerencsével akár nyerhettünk is volna, hiszen két mérkőzést is döntő szett „tie break”-ben buktunk el. A következő Normafa TC elleni derbit rutintalanságunknak is köszönhetően 5/4 arányban veszítettük el.

A csapat négy vereséggel vágott neki az utolsó 3 meccses fordulónak. Budapesten kezdtek a K-PRO csapata ellen, a cél a tisztes helytállás volt.
– A fiúk kisebb csodát produkálva 3 egyéni- 2 páros meccset nyerve megverték a magasabban jegyzett budapesti együttest, kiemelve a Nagy-Gyevi-Korodi párost, akik fantasztikus mérkőzést nyertek meg. Ha mondhatom így, másnap történt a csoda. A nagyon egységes és kiváló játékosokból álló Ganz Weckerle csapatát fogadtuk itthon. Az egyéni mérkőzések után 3:3 volt az állás köszönhetően többek között Korodi Dani 3 órás drámai csatában szerzett győzelmének is. A párosok összeállításánál rátettük a terhet a 2. párosunkra, de sajnos kikaptak . A 3.párosunk győzött, így az egyes táblás párosnak kellett teljesíteni a szinte lehetetlen küldetést. Sikerült! A Baudermann Attila-Németh István pár végig extázisban játszva, a kisszámú, de annál lelkesebb szurkolótábornak is köszönhetően két szettben megnyerték a mérkőzést és ezzel a fordulót is.

Németh István elmondta, a sorsolás után pesszimista volt a bent maradást illetően, de büszke a csapatra, mert sokszor erőn felül teljesítettek, példamutató alázattal.
– Volt, aki leszakadt talpbőrrel hozta a maratoni mérkőzést, volt aki begörcsölt combokkal játszotta le a döntő szettet és olyan is volt aki csak a páros mérkőzésre állt be, de végig biztatta a játékostársakat az egyéni mérkőzéseken lefutva ezzel egy fél maratonit. Küzdünk a bent maradásért ősszel, de kijelenthető, hogy az OVTK méltóan, tisztességgel képviseli a várost az OB II- ben. Ezúttal is köszönet a városvezetésnek és a teniszklub elnökségének – összegzett Németh István csapatkapitány.

Eredmények:
Unik TSE – OVTK 9:0
OVTK- Kiskunfélegyháza TK 3:6
(győztesek:Baudermann-Bagosi, Korodi-Nagy-Gyevi, Tóth L.- Dán párosok)
Ujhidy TI – OVTK 6:3
(győztesek:Korodi, Baudermann,ill.Baudermann- Nagy-Gyevi)
OVTK- Normafa TK 4:5 (győztesek: Bagosi,Korodi ill.Németh-Nagy-Gyevi, Baudermann-Bagosi)
K-PRO- OVTK 4:5
(győztesek.Dr.Szula,Németh,Baudermann,ill. Nagy-Gyevi-Korodi,Németh-Rétes)
OVTK- Ganz Weckerle TK 5:4(győztesek: Nagy Gyevi,Korodi,Tóth.ill.Tóth-Dán és Németh-Baudermann)
TSZSK Gyula- OVTK 8-1 (győztes: Németh)

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.