Addig is a piaci napokon rendőrök irányítják a forgalmat. Fokozott óvatosság kell a kereszteződésben.

- hirdetés -

Március óta nem irányítja a forgalmat a jelzőlámpa a város egyik legnagyobb kereszteződésében, a Huba és Könd utcák találkozásánál. A forgalmasabb, piaci napokon csúcsidőben rendőrök segítik a közlekedést a csomópontban. Az önkormányzat kereste meg levélben az Orosházi Rendőrkapitányságot, hogy a balesetek elkerülése érdekében – legalább piaci napokon – felügyelje a kereszteződést, mivel a jelzőlámpák meghibásodása miatt főként nagy forgalom esetén megnőtt a balesetek kialakulásának lehetősége. Czeczher Péter orosházi rendőrkapitány a legutóbbi testületi ülésen elmondta, hogy a piaci napokon jelen lesznek a kereszteződésben, és segítik a közlekedőket addig, amíg elkészül a lámpa.

Osztott pályán két rendőr irányítja a közlekedőket (Fotó: Vági Kata)
Osztott pályás úton két rendőr irányítja a közlekedőket (Fotó: Vági Kata)

Ez a tervek szerint nyáron valósul meg. A közút tájékoztatása szerint június végén kezdi a nyertes kivitelező a munkálatokat.
– Orosházán, a Huba és Könd utcák kereszteződésében található jelzőlámpák elöregedtek, kábeleik beáztak, emiatt többször is kontakthibásak lettek. A működési zavarok miatt ezért sárga villogóra állítottuk át a jelzőlámpákat. A jelentősebb működési zavarok előtt még terveink szerint a Közlekedési Operatív Program keretein belül 2014-ben cseréltük volna ki a jelzőlámpák kábeleit, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel saját források átcsoportosításával teremtettük elő a beruházáshoz szükséges 1,5 millió forintot – tudtuk meg Pécsi Norberttől, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivőjétől.

A projekthez szükséges volt közbeszerzési eljárás lefolytatása is, amely meghosszabbította a helyreállítási folyamatot.
– A tervek szerint június végén fog hozzá a nyertes kivitelező a munkálatokhoz, amely tartalmazza a jelzőlámpás csomópont teljes újrakábelezését, illetve szükség esetén a védőcsövek cseréjét is – tette hozzá a közút szóvivője.

A beruházás befejezéséig a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.