Az orosházi Nyilas Tímea és Csontos Gábor is tagja annak a diákújságíró csapatnak, ami besöpörte az első díjat az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon. 

- hirdetés -

Az idén 20. alkalommal rendezte meg a Diákújságíró Egyesület (DUE), az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A budapesti Millenáris parkban tartott eseményen a színes programok mellett kihirdették a DUE diákújságíró pályázatának ez évi nyerteseit. Az év online diákmédiuma kategóriában a szegedi kommunikáció és média szakos diákok által alapított online magazin, az Artsonline lett az első. A magazin szerkesztőségéből két alapító-tag is orosházi gyökerekkel büszkélkedhet: Nyilas Tímea és Csontos Gábor.

Klikkelj és olvasd az Artsonline-t és kövesd őket Facebookon!

A hobbimagazinként indult Artsonline-t tapasztalat és gyakorlatszerzés céljából létrehozó egyetemi hallgatók is meglepődtek, hogy ilyen nívós elismerésben részesültek. Az immár egy éves online magazin rengeteg lájkot gyűjtött és olvasót vonzott be, köztük sok orosházit is.

Timi és Csonti is az Artsonline nyertes csapatában
Timi és Csonti is az Artsonline nyertes csapatában

– A cél az volt, hogy kipróbálhassuk magunkat az újságírásban, élesben. Az így szerzett tapasztalatok ugyanis felbecsülhetetlenek egy pályakezdő újságíró számára. A legfontosabb, az hogy megtanulnunk csapatban szembeszállni a problémákkal és megoldani azokat. Saját szakállunkra indítottuk a magazint, így a felelősség is minket terhelt mindenért. Persze legtöbbször a főszerkesztőnk, Molnár András hátán csattant az ostor, ha valami balul sült el, de mindig ott volt a csapat, amire számítani lehetett – nyilatkozta Csontos Gábor, az artsonline.hu szerkesztő-újságírója

A sok változtatáson és fejlesztésen átesett magazin szerkesztősége büszke lehet, hiszen az ELTE és a Budapesti Gazdasági Főiskola kommunikáció szakos csapatait utasították maguk mögé. A DUE zsűrije külön kiemelte, hogy magazin nem csak külsőben, de tartalmát tekintve is kitűnt a többi pályamű közül. A szerkesztőség pedig továbbra is azon dolgozik, hogy az Artsonline független, fiataloktól fiataloknak szóló magazinként szolgálja az olvasóközönségét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.