- hirdetés -

Ez volt a jelszó vasárnap délután a Bogárzói lovaspályán, amikor a Kincsem Park hivatalos galopp és ügető futamait futották.

Persze ha már lovi, akkor a vendéglátó Orosházi Lovas Egyesület nem hagyhatta pőrén a délelőttöt sem. Jó szokásuk szerint gondoskodtak a kilátogatók egész napos szórakoztatásáról.

Négyes és kettesfogat bemutatóval kezdődött a nap, majd egy városunkban ugyancsak ritka, de izgalmas és szép sporttal, az agárversennyel ismerkedhettek a nézők. Whipet-ek, angol és magyar agarak mutatták meg azt, amire évszázadok óta tenyésztik őket – azt az észvesztő sebességet, amellyel a zsákmányt (esetünkben műnyulat) üldözni és elkapni képesek. Jól szórakozott a nagyérdemű, sőt sok helyütt lehetett hallani, hogy jó lenne hivatalos versenyeket is Orosházára hozni. Csikós és díjlovas bemutató, valamint a kétfordulós póni-galopp verseny tette teljessé a délelőtti programot. Ez utóbbin  hét lovas indult és izgalmas, jó versenyeket futottak.

Sok izgalmat tartogattak a futamok Fotó: Kecskeméti Krisztina
Sok izgalmat tartogattak a futamok (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A délutáni hivatalos futamokra megérkezett a totalizatőr iroda és egy komplett közvetítő csapat. Az ő közreműködésüknek köszönhetően online követhette a bogárzón történteket minden lovi rajongó. A rég várt fogadási lehetőség sokak fantáziáját mozgatta meg. Nem kellett biztatni a nézőket a fogadásra. Ki kisebb, ki nagyobb rutinnal lépett az ablakokhoz és szépen szaporodtak a tétek. A majd kétmilliós forgalom ( természetesen az online fogadókkal együtt) bizonyítja, hogy Orosházán szeretik és értik a lóversenyt.

A verseny rangját emelte, hogy a futamok győztesei serlegeiket, tiszteletdíjaikat Simonka György országgyűlési képviselőtől és Zalai Mihály alpolgármestertől vehették át.

Összességében, mi – lovi rajongók – remek napot töltöttünk vasárnap Bogárzón. Várjuk a következőt, augusztus 19-én.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.