- hirdetés -

Az orosházi csoport a békéscsabai táncfesztiválon ért el sikert. A seregszemlén mintegy háromszázan vettek részt.

Május 5-én a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont a IV. Békéscsabai Táncfesztiválnak, melyen 83 produkcióval mintegy háromszáz versenyző indult. A minősítő rendszerű versenyen a kilenc kategórián belül az egyéni és páros produkciók külön versenyeztek a csoportoktól. A Békés megyei tánciskolák, tánccsoportok, szakmai műhelyek seregszemléjén ott volt az Orosházi ReDance Hip-Hop Crew is.

A versenyprogramokat négytagú zsűri értékelte, és egy kategórián belül több arany, ezüst vagy bronzminősítést adhattak ki. A kategória arany minősítésű produkciói jutottak be a gálaesten tartandó nyílt versenyre, ahol a zsűri és a közönség szavazatai alapján került ki a fesztivál végső győztese.

Győztek! A Rétes Edina vezette csapat tarolt a békéscsabai versenyen (Fotó: Redance)
Győztek! A Rétes Edina vezette csapat tarolt a békéscsabai versenyen (Fotó: ReDance)

Az orosháziak közül második helyen végzett Szelezsán Szabina szóló produkciójával, Berta Réka szintén szólóval és a Tóth Boglárka-Szelezsán Szabina duó. A 83 produkcióból 18 jutott tovább az esti táncgálára, köztük az Orosházi ReDance Hip-Hop Crew a csoportos koreográfiájukkal.

– Amikor a dobogós helyeket kezdték el sorolni, egymásra néztünk a csapattagokkal, szorosan megfogtuk egymás kezét, és nagy izgalommal vártuk az eredményt. Elmondhatatlan érzés volt, amikor kihirdették, hogy a IV. Békéscsabai Táncfesztivál győztese az Orosházi ReDance Hip-Hop Crew. A közönség és a többi csapat elismerő tapsától zengett a színházterem. Örömkönnyekkel vettük át a csodaszép kupát és az ötvenezer forint fődíjat. Köszönet a családtagoknak, akik mindig mellettünk állnak, a szurkolóinknak és természetesen a közönségnek, akik szavaztak ránk – mondta el az OrosCafénak Rétes Edina edző.

Az orosházi csoport koreográfia nyolc főből állt: Rétes Anett, Tóth Szabina, Tóth Edina, Kárai Fanni, Dobos Debóra, Iványi Szabolcs, Simon Norman és Rétes Edina.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.