- hirdetés -

Az üveggyár építésének megkezdésére emlékeztek.

Az orosházi üveggyár építését 1961. május 1-jén kezdték meg. Ennek 50. évfordulóján, 2011-ben avattak emlékművet az üveggyár előtti téren, amit azóta megkoszorúznak az évfordulón.

– Az az iparosítás, ami az 1960-as években elindult, ma is meghatározza a város jelenét iparűzési adóban, foglalkoztatásban, munkakultúrában. Nincs orosházi, aki valahogy ne kötődne az üveggyárhoz. Éppen ezért fontos, hogy fejet hajtsunk azok előtt, akik a jelenkori Orosháza alapjait lefektették – mondta dr. Dancsó József polgármester.

A koszorúzók csoportképe a megemlékezés előtt (Fotó: Melega Krisztián)
A koszorúzók csoportképe a megemlékezés előtt (Fotó: Melega Krisztián)

Az 52. évfordulón, május 1-jén délelőtt tartottak rövid megemlékezést az emlékkőnél. Orosháza önkormányzatának nevében dr. Dancsó József polgármester és Süléné Baranyai Ilona, Oktatási, Kulturális és Sport csoportvezető koszorúzott. Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületét dr. Násztor Sándor elnök, az Üveggyári Nyugdíjasok Baráti Körét Sinkó Sándor elnök, az Üvegipari Klubot pedig Süle Júlia elnök képviselte. Az O-I Manufacturing Kft. (öblösüveggyár) képviseletében Győri Zoltán termelési vezető, a Guardian Orosháza (síküveggyár) pedig Berencsi István, feldolgozóüzem vezető helyezte el a koszorút.

Az emlékezők koszorút helyeztek az 1963. november 6-i üzembe helyezés és a gyár első igazgatója, Szűcs Albert tiszteletére állított emléktáblánál is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.