- hirdetés -

Íjászok, betyárok és zenészek játszották a főszerepet a történelmi Gellértegyházán május 1-jén.

A III. Magyar Majálisra több ezer ember látogatott ki, a rendezvények közös vonala a hagyományőrzés volt. Az érdeklődők láthattak íjászati és ősi harcászati bemutatót, a betyárok pedig látványos elemekkel idézték meg a korabeli pusztai élet mindennapjait – természetesen betyár szemszögből. A színpadon pedig a Magyar Akusztikus Zene napját ünnepelték, főként helyi együttesek léptek fel egész nap.

A betyárok bemutatója látványos eleme volt a majálisnak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
A betyárok bemutatója látványos eleme volt a majálisnak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Muszka Kálmán elmondta, évről-évre nő a rendezvényeik látogatottsága, amivel lépést kell tartsanak.
– Szerencsére egyre bővül a segítők köre, így fejlődik a terület, új kiszolgáló egységek épülnek folyamatosan. Reméljük, hogy ez az előre haladás nem áll meg és hamarosan még több attrakciót tudunk felmutatni.

Az elnök elmondta, az év hátralévő részében minden évszakváltáskor táltosdobosok vezetésével lesznek programok, de várják az érdeklődőket Pünkösdkor is. Az iskolai kirándulások mellett pedig Gellértegyháza idén is helyet ad a hagyományőrző táboroknak, ahol 45-50 gyermeket várnak egy hétre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.