- hirdetés -

Az NB II-es junioroktól az U10-es csapatig játszottak meccseket az elmúlt napokban a leány kézilabdázók.

Folytatta hibátlan szereplését az NB II-es junior csapat, idegeben aratott tizenegy gólos sikert.

Kisteleki KK – Orosházi NKC II. 21 – 32 (10 – 13)

A nyögvenyelős első félidő után egy határozott másodikkal biztosítottuk be győzelmünket és továbbra is száz százalékosak vagyunk.

Marton Richárd: – Győztünk és ez fontos. Egy-két jó teljesítmény elég volt a biztos győzelemhez.

Bővebben a klub oldalán itt.

———-

Országos döntőben a serdülők

Az Országos Serdülő Bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó előtti fordulójában az orosházi lányok nagy csatában vereséget szenvedtek ugyan a Debrecen otthonában, ám a következő meccsen bebiztosították helyüket a hatos döntőben.

Debreceni VSC – Orosházi NKC 14 – 13 (7 – 8)

A mérkőzés tétje és a kiélezett küzdelem mindkét csapat játékára rányomta bélyegét. A mieink vezettek, de a második félidőben beleerősített a Debrecen és sikerült egyenlítenie, majd a vezetést is visszaszereznie. Hiába védekezett továbbra is bravúrosan az Orosháza, támadásban már gyámoltalanabbak voltak a lányok. Az utolsó percekben még több alkalom is nyílt az egyenlítésre, de a döntő pillanatokban megremegtek az orosházi kezek, így a lefújáskor a debreceniek örülhettek a két pontnak. Az ONKC csapatának sem kell azonban szégyenkeznie, hiszen az adott helyzetben a maximumot hozták ki a mérkőzésből és küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak.

Marton Richárd: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Debrecen ellen. Összességében ügyesek voltak a lányok, nagyon jól játszottak, gratulálok nekik.

Az OSB döntős csapat (Fotó: onkc.hu)
Az OSB döntős csapat (Fotó: onkc.hu)

További részletek ide kattintva az ONKC oldalán.

Orosházi NKC – Miskolci VSI 38 – 27 (23 – 16)

Marton Richárd: – Egy küzdelmes mérkőzésen nyertünk, ahol – főleg a második félidőben – elég sok problémánk volt az ellenfél beállósa körül, de utána ezt orvosoltuk. Támadásban a nagyon sok jó egyéni teljesítmény, illetve a páros kapcsolatok segítségével győztünk. Gratulálok a lányoknak eddig elvégzett munkájukhoz.

Bővebben ide kattintva olvasható a tudósítás.

———-

Időntúli szabaddobással nyertek az NB I/B-s juniorok

Az NB I/B-s junior bajnokság múlt szombati játéknapján félidőben (még) hét góllal vezetett a tabella második helyén álló fővárosi Szent István alakultat Orosházán. Azonban egy huszáros hajrának köszönhetően – amikor az utolsó öt percben már csak mi szereztünk gólt – sikerült felzárkózunk és Molnár Beatrix időntúli szabaddobás találatával megnyertük az összecsapást! – olvasható a klub oldalán.

Mikus István: – Tovább él a dobogós remény.

———-

U10 – ötödik hely az országos elődöntőben

Hódmezővásárhelyen rendezték meg az U10-es korosztályban az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokság Kelet-1 Országos Elődöntőjét.

A házigazda Hódmezővásárhelyi LKC és a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola csapatai nehéz falatnak bizonyultak az orosházi lányok számára, így a harmadik helyen végeztünk a csoportban. Az 5. helyért a Gyöngyös ellen bemutatott meggyőző játékkal magabiztosan nyertük a helyosztó mérkőzést – írja az ONKC hivatalos oldala.

A csapat tagjai: Vajer Blanka, Kovács Zita, Gedó Fanni, Styecz Edit, Rajos Vivien, Petroczki Tamara, Bakró Rebeka, Berencsi Emese, Kersmájer Gréta, Szekerczés Viktória, Nagy Anna, Dajkó Gréta.
Edző: Domokos Kinga.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.