- hirdetés -

A jó idő azt is jelenti, hogy előkerülnek a motorok a garázsból. Ha leporoltuk és rendbe tettük a gépet, akkor érdemes egy picit felfrissíteni a motoros tudást is. Erre adott lehetőséget Molnár Lajos motoros és az Astra Autósiskola – a közelmúltban a Tudásparkban tartott motoros vezetéstechnikai tréningen mintegy 20-25 motoros tesztelhette, és ami még fontosabb, gyarapíthatta tudását.

– Első alkalommal szerveztük meg a tréninget, aminek keretében az orosházi motorosok tapasztalatokat cserélhettek, információkat gyűjthettek a motorokról, technikai dolgokról, útvonalakról. Fontos, hogy néhány hónapos kihagyás után egy kicsit gyakoroljunk – emelte ki Tóth Árpád, aki az autósiskola vezetőjeként és szakoktatójaként szervezte az ingyenes tréninget.

Számított a tempó és az ív (Fotó: Rajki Judit)
Számított a tempó és az ív – több mint húszan tesztelték a tudásukat a tréningen (Fotó: Rajki Judit)

Az egyre szűkebb körök és félkörök, nyolcasok és a szlalom pályák, rutinos trénerek – köztük egy motoros rendőr – iránymutatása hozzásegítette a résztvevőket ahhoz, hogy jobban megismerjék járművüket, magabiztosabban közlekedjenek, felkészültebben várják a városi forgalomban előforduló váratlan eseményeket.

– Hogyan kell megközelíteni, kikerülni egy esetleges akadályt, milyen íven, milyen tempóval kell a kanyarokat bevenni, hogyan válasszuk meg a tekintet helyes irányát, hová helyezzük a testsúlyt kanyarban, mindezt átvettük a néhány órás múlt szombati tréning keretében – sorolta Tóth Árpád. A szakoktató hozzátette, az itt megszerzett tudás rendkívül hasznos a kétkeréken közlekedők számára, a résztvevőktől pozitív visszajelzéseket kapott és szeretné, ha jövőre még többen élnének a ingyenes lehetőséggel.

Az orosházi kapitányság illetékességi területén egyébként 2012-ben 66 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, ezek közül négyet okozott segédmotoros. Nagymotor vezető sem tavaly, sem idén eddig nem szerepel okozóként az összesítésben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.