- hirdetés -

Az olvasókörök közgyűlésén az orosháziak is jelen voltak.

Beszámoló közgyűlését tartotta Sárospatakon és a felvidéki Borsiban április 27-28-án az Olvasókörök Országos Szövetsége. Orosházát Deák György, a szövetség orosházi társelnöke és a Bokréta Népdalkör négy tagja képviselte.

A rendezvény házigazdái a Sárospataki Irodalmi Olvasókör és a borsi Muskátli Kör voltak. A tanácskozás résztvevőit Laczkó Lajos, a Magyar Közösség Pártja elnöke, a II.Rákóczi Ferenc Polgári Társulás elnöke köszöntötte, majd Deák György, a szövetség társelnöke számolt be a szervezet 2012 évi tevékenységéről. Az ezt követő gálaműsorban a tagszervezetek és a házigazdák hagyományőrző csoportjai is felléptek.

A Kárpát-medence számos településéről érkező küldöttek megkoszorúzták a közelmúltban brutálisan szétdarabolt, de mostanra helyreállított Rákóczi szobrot a borsi kastély előtti parkban. Látogatást tettek Európa kulturális fővárosában, Kassán, és elhelyezték az emlékezés koszorúit a Márai-emlékházban, valamint a kassai dóm kriptájában őrzött Rákóczi hamvaknál. A megemlékezést megtisztelte jelenlétével Czimbalmosné Molnár Éva, a Magyar Köztársaság kassai főkonzulja is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.