- hirdetés -

Az Egységes Szociális Központ (ESZK) egészségnapot szervezett a dolgozóknak és családtagjaiknak.

Az intézmény tavaly egy nyertes pályázatának köszönhetően elnyerte a Családbarát Munkahely címet, melyet egy évig viselhet. A pályázat része volt az április 24-én tartott egészségnap is, amit a dolgozóknak és családtagjaiknak rendeztek a Teréz utcai központi épületben. A meghívott szakemberek az egészség jegyében előadásokat tartottak, majd a Fehér Kígyó Gyógyszertár jóvoltából különböző szűrővizsgálatokat vehettek igénybe az érdeklődők. Volt látás és ortopédiai vizsgálat, csontsűrűség, vérnyomás, vércukorszint, koleszterin mérés, testsúly-testzsír, testtömeg index is. A program keretében egészséges ételekből kóstolót tartottak, melyek elkészítésénél az egészség mellett a takarékosság is szempont volt.

– Intézményünk vezetése számára fontos szempont, hogy minden munkatársunk a lehetőségekhez képest megfelelő körülmények között végezhesse munkáját, ahogyan az is, hogy a családi háttér minél biztonságosabb legyen számukra. A Családbarát Munkahely cím elnyerése mellett pályázatunkkal egymillió forintot is nyertünk, melyből vállalt programjainkat valósítjuk meg 2013. január és május között – tájékoztatott Vaszkán Erzsébet intézményvezető.

A program keretében többek között útjára indítottak egy képzést, tájékoztató füzetet adtak ki, amely információt ad a dolgozóknak az intézmény által nyújtott lehetőségekről. Az egészségnap során készült ételek receptjei szintén megtalálhatóak a kiadványban. Megállapodást kötöttek Gyopárosfürdővel is, mely a munkavállalók testi-lelki egészséget szolgálja, ennek alapján a dolgozók kedvezményesen vehetik igénybe a fürdő egyes szolgáltatásait. A második félév elején iskolaszer támogatást adtak, a program záróeseménye pedig egy gyermeknapi kirándulás lesz kisgyermekes családok részére, melyre pályázhattak a dolgozók. Ennek eredményét szintén az egészségnap keretében hirdették ki.

Az intézményhez tartozó 10 telephelyen összesen 180-an dolgoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.