- hirdetés -

Elektronikai berendezéseket foglaltak le a pénzügyőrök egy dél-alföldi telephelyen.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi adóellenőrei és pénzügyőrei közösen végeztek ellenőrzést egy magyar gazdálkodó dél-alföldi telephelyén, melynek során összesen 45 millió forint értékben foglaltak le különféle elektronikai berendezéseket – közölte a NAV regionális főigazgatóságának szóvivője.

Jegyinák Attila elmondta a társaságnál adóeltitkolást feltételeztek, ezért átvizsgálták a cég egyik raktárát, ahol összesen 509 darab lengyel és szlovák matricával ellátott elektromos és elektronikai berendezést (LED TV, Blue Ray lejátszó, DVD lejátszó, külső winchester) találtak. A beszerzéssel kapcsolatos dokumentumokat, számlákat a társaság nem tudta bemutatni, ahogyan a környezetvédelmi termékdíj megfizetését sem tudta igazolni.

A készülékeket a pénzügyőrök lefoglalták. Az adóellenőrök a helyszínen tapasztaltak alapján értesítették a pénzügyi nyomozókat, akik költségvetési csalás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A közös intézkedéseknek köszönhetően az elkövetés értékéből csaknem 45 millió forintot sikerült megtéríteni a költségvetés számára – emelte ki Jegyinák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.