- hirdetés -

Május 4-én, Békéscsabán lesz a megyei döntő. A közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében rendezett programra várnak minden érdeklődőt.

Az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság idén is meghirdeti a „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot. A Békés megyei döntő május 4-én, szombaton lesz Békéscsabán, a Szarvasi úti TESCO parkolójában egy közlekedésbiztonsági nyílt nap keretében.

Részeg szemüveggel nem könnyű célba találni (archív fotó)
Részeg szemüveggel nehéz célba találni (archív fotó)

A vetélkedőre 9 és 14 óra között azok a családok jelentkezhetnek, melyek két 6-16 év közötti gyermeket nevelnek, és legalább az egyik szülő „B” kategóriára érvényes vezetői engedéllyel rendelkezik. A feladatok változatosak lesznek. A család tagjai két KRESZ tesztlapot töltenek ki, majd a jogosítvánnyal rendelkező szülő saját gépjárművel vezetéstechnikai pályán teljesíti a feladatokat, míg párja elsősegélynyújtó alapismereteiről ad számot. Közben az egyik gyermek ügyességi pályán kerékpározik, míg testvére a kerékpár kötelező felszereléseivel kapcsolatos feladatot teljesíti. A versenyen való részvétel feltétele az is, hogy az egyik szülő kipróbálja a borulós szimulátort, párja pedig a „részeg szemüveget” kerékpározás közben.

A családok regisztrációja és versenyeztetése folyamatosan történik majd. A győztes család képviseli megyénket az országos döntőn, melyet a Zsámbék mellett lévő közlekedésbiztonsági- és vezetéstechnikai centrumban rendeznek szeptemberben. Az országos döntő fődíja egy Skoda Rapid személygépkocsi, emellett hazai üdüléseket, üzemanyag utalványokat is nyerhettek.

A nyílt napra nem csak családokat várnak. A Magyar Autóklub mobil baleset-megelőzési kamionnal, vezetéstechnikai pályával, kerékpáros rutinpályával és borulós szimulátorral készül 9 és 18 óra között, míg a Békés Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége műszaki állomással várja az autósokat. 9-től délután 2-ig díjmentesen megvizsgálják járműveik műszaki állapotát.

A május 4-i, békéscsabai nyílt nap programjain bárki ingyenesen részt vehet. További információ: 66/523-723.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.