- hirdetés -

Tizenhét megyei munkáltató nyert 50,5 millió forintot munkahelymegőrzésre. 

Békés megyében tizenhét kis- és középvállalkozás nyert támogatást száz munkahely megőrzésére a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprészének a megye számára 2013-ban rendelkezésre álló 330 millió forint keretösszegéből – tájékoztatta az MTI-t a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója.

Nagy Ágnes elmondta: a tizenhét munkáltató 50,5 millió forint támogatásban részesült 106 ember továbbfoglalkoztatásához, átlagosan 5,2 hónapra. A nyertes pályázóknak meg kell őrizniük a statisztikai létszámot a támogatás folyósítási ideje és a továbbfoglalkoztatási kötelezettség alatt. A nyertes vállalkozások döntően építőipari, sütőipari, kereskedelmi tevékenységgel foglalkoznak, valamint vendéglátással.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az idén is központi programot hirdetett a Nemzeti Foglalkoztatási Alap (NFA) foglalkoztatási alaprészének 2013. évi központi kerete terhére. A rendelkezésre álló 500 millió forintból a megyék 2013. július 31-ig kiegészítő forrást kérhetnek meglévő munkahelyek megőrzésére és a foglalkoztatási szerkezet átalakításának elősegítésére.

A Békés megyei munkaügyi központ 2013-ban százmilliós nagyságrendű többletforrást nyert a megye foglalkoztatásában meghatározó ipari és élelmiszeripari nagyvállalkozások részére az NFA központi keretéből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.