- hirdetés -

Bár az időjárás még nem emlékeztet a tavaszra, az orosházi horgászok már megmozdultak. A halfogás mellett szemetet is gyűjtöttek.

Két eseményre is várta tagjait a Kinizsi Horgász Egyesület. Április 6-án tartották a már évek óta hagyományos horgász környezetvédelmi napot. Minden évben ez az az esemény, amikor otthon maradnak a horgászbotok, helyettük a szemeteszsák, a gereblye kerül a kézbe. Szombat reggel az összegyűlt pecások rövid megbeszélés, eligazítás után két csapatra oszlottak és a társaság egyik fele a Béke Homokbánya, míg a másik a Gyopárosi tavak körül kezdte meg a szemétgyűjtést. Sajnos akadt dolguk bőven. Még mindig sok turista és horgász feledkezik meg magáról és a szemetét egyszerűen bedobja a növényzet közé, holott rendszerint a legközelebbi kuka sincs messze.

A horgászok a szezon elején összeszedték a szemetet (Fotó: egyesület)

Horgász-szívet melengetőbb volt a vasárnapi program, hisz itt már a pecáé volt a főszerep. Kellett is a szívmelengetés, hisz a 2 Celsius fokos hőmérséklet mellé még csípős szél is társult az első – Tavaszváró – horgászversenyre. A több, mint félszáz nevező reggel hatkor gyülekezett a Gyopárosi déli tó partján. Sorsolás, helyfoglalás és kezdődhetett a délig tartó viadal.

Sajnos a halak nem nagyon  méltányolták a fagyoskodó horgászok igyekezetét – valószínűleg ők is fáztak. Alig-alig akadt horogra valami. A tó két végére sorsolt pecásoknak nem termett babér ezen a napon. Többen a kitűzött határidő előtt adták fel a küzdelmet. Akik kitartottak, azok közül is mindössze nyolcan tudtak mérlegelni. Az első helyezést Balázs János szerezte meg 4,55 kilogrammal, második Sín Péter 4,1 kilogrammal, a harmadik Gelecsényi József 2,4 kilogrammal, a negyedik Katona Albert 1,88 kilogrammal. A győztes és a helyezettek átvették a díjaikat, aztán mindenki igyekezett haza a meleg szobába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.