- hirdetés -

Népszerű, emiatt egyre többen próbálják hamisítani az Erzsébet utalványt. Az új utalványokat már több biztonsági elemmel látták el.

Hiányzó biztonsági szál, hibás lejárati dátum – egyre többen próbálják hamisítani is az Erzsébet utalványt. Tavaly közel 90 milliárd forint értékben forgalmaztak Erzsébet utalványt, elfogadóhely-hálózata több mint 40 ezer. A Nemzeti Üdülési Szolgálatnál (NÜSZ) a hamisítás miatt a régiek helyett új utalványt adtak ki, amire több biztonsági elem került. A régieket fokozatosan kivonják, azonban a rajtuk lévő dátumig beválthatók. Idén januártól a már jól ismert étkezési és gyermekvédelmi Erzsébet utalvány mellett újabbak forgalmazását kezdték meg: ajándék, iskolai és szabadidő Erzsébet utalvány is választható, ám a NÜSZ várakozása szerint idén is az étkezési lesz a legsikeresebb cafeteria-elem.

Az egyik nagy áruházlánc, a Tesco is az elfogadóhelyek között szerepel, érdeklődtünk, az orosházi üzletben fizettek-e már hamisított utalvánnyal? Varró Balázs kommunikációs vezető elmondta, áruházakra lebontva nem áll módjukban ilyen jellegű információt kiadni, annyit azonban megtudtuk, pénztárosaikat rendszeresen képzik, melyek része az is, hogy hogyan lehet felismerni a hamis Erzsébet-utalványt. Amennyiben kollégáik ilyet találnak, azonnal értesítik a rendőrséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.