- hirdetés -

Darabja, az Ázsiavíziós Dalfesztivál 2013 pedig elnyerte a közönségdíjat.

A szerzők egy éjszaka alatt írtak egyfelvonásos drámát, a rendezők, a színészek és a társművészek pedig mindössze másfél nap alatt állították színpadra. Véget ért a Békéscsabán, a közönség nyilvánossága előtt zajló XVIII. Magyar Drámaíró Verseny.

A közönségdíjat, valamint a legjobb írónak járó elismerést Háy János és darabja, az Ázsiavíziós Dalfesztivál 2013 nyerte el, így a Magyar Rádió felajánlásából elkészítheti drámája rádiószínházi változatát is. A dráma bemutatja a tehetségkutató műsorok sztárcsináló világát, miközben zord és komoly problémákat tár fel egy család életében. Mindezt természetesen azzal a „háy-s humorral”, amelytől szem nem marad szárazon – olvasható a Jókai Színház honlapján a versenyről szóló beszámolóban.

Háy János (b) lett a legjobb drámaíró (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A verseny legjobb rendezője: Bozsik Yvette, aki a Donorszívek, avagy ilyen ez a popszakma című előadást, Kiss Judit Ágnes szürreális világban játszódó darabját rendezte. A legjobb női és férfi főszereplő díját az előadás szereplői: Földes Eszter és Tege Antal vehette át. A legjobb női mellékszereplő Kovács Edit, a legjobb férfi mellékszereplő Presits Tamás lett. A Csaba Gyöngye Kulturális Központ különdíját R. Kárpáti Péter színművész vehette át.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.