- hirdetés -

A női kézilabda NB I/B-ben és az NB II-ben is győzelmi szériában vannak a junior csapatok. A gyermekbajnokságra pedig Szentesen készültek a gyerekek.

A mögöttünk hagyott héten több csapat is játszott az Orosházi Női Kézilabda Club színeiben.

AZ NB I/B-s junior csapat alapvetően a kötelező győzelem reményében utazott Kecskemétre, hiszen az ellenfél a tabella alsó régiójában szerepel.

Kecskeméti NKSE – Orosházi NKC 30 – 48 (15 – 26)

NB I/B-s junior női bajnoki kézilabda mérkőzés, Kecskemét, 50 néző.
Vezette: Erdélyi, Tóth.

A kecskeméti csapat gólszerzői: Holló 13 (7), Néma 6, Molnár 5, Kovács 3, Nagy 1, Tóth 1, Varga 1.
Edző: Kalmár Jenő.

Orosházi NKC: Ádász, Németh (kapusok), SZÖLLŐSI D. 8, GREGUS 7 (2), MOLNÁR 6, KÓNYA 5, ZVOLENSZKY 5 (1), BENE 4, Hegyi 3 (1), BALOGH 2, Czombos 2 (1), Dancsó 2, Horváth 2, Ravasz 1, Szöllősi S. 1, Farkas.
Edző: Mikus István.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Hétméteresek: 9/7, ill. 7/5.

Mikus István: – Agresszív védekezés mellett fokozatosan növeltük az előnyünket. A serdülőkorú játékosok ismét szóhoz jutottak, akik újra meghálálták a bizalmat, és jól illeszkedtek a csapat egységébe. Így magabiztosan nyertünk és folytattuk a veretlenségi sorozatot.

Bővebben a klub oldalán itt.

———-

Az NB II-es juniorok eddig hiba nélkül hozták a bajnoki meccseket. Most sem volt ez másként, ezúttal a Lajosmizse és a Gyula csapatai voltak a szenvedő felek.

Lajosmizse NKK – Orosházi NKC 31 – 48 (17 – 26)

NB II-es női junior bajnoki kézilabda mérkőzés, Lajosmizse, 40 néző.
Vezette: Morvai, Tengely.

Orosházi NKC: Zsedényi – Borgulya, BALOGH 9, BENE 4, Antal 2, ZVOLENSZKY 12, Molnár I. 3. Csere: Szaszkó (kapus), SZŰCS 7, Dobos, Kónya 3, Horváth D. 2, Molnár B. 3, Szöllősi D. 3.
Edző: Marton Richárd.

A Lajosmizse legjobb dobói: Németh 9, Horváth 5.

Kiállítások: 14, ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/7, ill. 7/6.

Az 5. percben 5-0-ra, a 9. percben pedig már 10-2-re vezettek az ONKC-s lányok, és végig tartották a jelentős előnyt. A találkozó utolsó perceiben aztán a biztos vezetés tudatában ismét alábbhagyott a lelkesedés, ám ez már nem befolyásolta jelentősen a mérkőzés kimenetelét.

Marton Richárd: – Az első tizenhat percben – amíg úgy láttuk, hogy nehéz lesz a mérkőzés – tökéletesen védekeztünk, a következő tizennégy percben elhittük, hogy megvan a mérkőzés, ennek volt köszönhető az első félidőben 17 kapott gól. A második félidő első húsz percében úgy védekeztünk, ahogy tudunk, a támadójátékkal sem volt probléma. Az utolsó nyolc-kilenc percben aztán ismét teljes egészében elrontottuk, amit addig felépítettünk.

Orosházi NKC – Gyulai SE 48 – 28 (17 – 15)

NB II-es női junior bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 100 néző.
Vezette: Mandl, Medvegy.

Orosházi NKC: Zsedényi – Borgulya 1, Balogh 6, Bene 2, ANTAL 7, ZVOLENSZKY 10, MOLNÁR I. 10. Csere: Szaszkó (kapus), SZŰCS 9, Dobos, Borbély, Kónya 2, Takács, Molnár B. 1, Szöllősi D.
Edző: Marton Richárd.

A Gyula legjobb dobója: Horváth 8.

Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.

Az első félidőben szétszórtan, bátortalanul kézilabdáztak az orosházi lányok, a kapusok gyengélkedtek, a védelem átjáróházként működött, a szívósan küzdő gyulaiak alaposan megkeserítették a hazai csapat dolgát. Szünet után egy egészen más Orosháza lépett pályára. A hazai védelmet mintha kicserélték volna, a gyulaiak hosszú percekig nem tudtak gólt szerezni, nem úgy az orosházi lányok, akik szemfüles labdaszerzésekből látványos találatokat szereztek. A végére teljesen felőrölték a Gyula ellenállását, így a finisre kialakult húsz gólos különbség sem mondható eltúlzottnak.

Marton Richárd: – Két ellentétes félidőt láthatott a közönség. Az első mind támadásban, mind védekezésben egy őskáosz volt, a második félidőben már valós tudásuknak körülbelül hetven százalékát mutatták a lányok, a végeredmény megérdemelt a szimpatikusan küzdő Gyulával szemben.

További részletek és fotók ide kattintva.

———-

Az elmúlt hétvégén ötödik alkalommal rendezték Szentesen a Kiss Bálint utánpótlás kézilabda tornát, ami megfelelő felkészülést nyújtott a gyermekbajnokságban még versenyben álló korosztályos csapatok számára. Az ONKC négy korcsoportban (2000, 2002, 2003, 2004) indult a rendezvényen. A 2004-es korosztály legjobb kapusának az orosházi Nagy Dorinát választották, míg a 2000-esek különdíjban részesültek.

Részletek itt olvashatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.