- hirdetés -

Jövő hét csütörtökön tartja alakuló ülését az új agrárkamara, a békési küldöttekről és tisztségviselőkről már döntöttek.

A kamarai voksolás – az átmeneti elnökség közleménye szerint – sikeresen lezajlott, mintegy 15 ezren vettek részt a szavazáson. A megyei küldöttgyűléseket az elmúlt héten tartották, Békésben dr. Kulcsár Lászlót választották a megyei agrárkamara elnökének. Döntöttek az alelnökökről, a kamarai osztályok megyei vezetőiről és határoztak arról a 15 országos küldöttről is, akik Békést képviselik az országos küldöttgyűlésen.

A küldöttek és megyei tisztségviselők sorában több orosházi és térségbeli szakember is helyet kapott – mondta el az OrosCafénak Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, aki ugyancsak országos küldött lett.
– Mindenképp pozitív dolognak értékelem, hogy Orosházáról és környékéről több szakembernek is bizalmat szavaztak. Országos küldöttnek választották térségünkből Simonka Györgyöt, Uhlár Jánost és Viczián Jánost. A megyei agrárkamaránál Dénes József lett a szántóföldi növénytermesztési osztály vezetője, Palai József irányítja az állattenyésztési osztályt, Benkő Lajos az élelmiszer-feldolgozási és -kereskedelmi, Kaszai Károly a húsfeldolgozási osztályt, míg az agrárgazdasági szolgáltatási osztály vezetőjének Dominkó Sándort választották – emelte ki Horváth József.

Az új Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara március 28-án a Parlament felsőházi termében tartja alakuló ülését, az alapszabály elfogadásával hivatalosan is létrejön az új köztestület.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.