- hirdetés -

Három nap alatt három koncertet adott az orosházi együttes.

Március 14-e és 17-e között Székelyföldön járt a Folkográfia. Az orosházi folkrock együttest elkísérte a Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány néhány tagja, az alapítvány segédkezett a turné megszervezésében is.

Csütörtökön, 14-én Székelyudvarhelyen az Unitárius templomban lépett fel az együttes Márkos Ervin meghívására, az ott még ismeretlen zenekar hatalmas, osztatlan sikert aratott. Másnap a Csíkszeredához tartozó csíkzsögödi közösségi házban, a Harom Néptánc Együttes otthonába került sor az előadásra. Itt már nagyon várták a zenekart hiszen a zsögödi néptáncosok tavaly Gellértegyházán léptek fel. A koncert után rögtönzött táncházzá alakult a parkett és a profi táncosok táncoltatták a próbálkozókat.

Három koncertet adott az orosházi együttes Székelyföldön

Végül Szentegyházán zárult a turné, a gyermekfilharmónia nevében Haáz Sándor hívta meg a Folkográfiát. A legmagasabban lakott magyar város eredeti székely hangulata vette körül az eseményt annak meghittségéve – tudtuk meg az együttestől kapott beszámolóból.

Orosháza önkormányzata és a Merian Foods is hozzájárult ajándékaival a nemzeti kapcsolatok erősítéséhez. A házigazdák és az ottani emberek elmondták, nekik nagyon fontos és jól esett, hogy Magyarország és Orosháza is kiállt a nemzetért a székelyzászló kihelyezésével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.