- hirdetés -

Idén is megrendezi a Jókai Színház a Magyar Drámaíró Versenyt.

Negyedszer tartják Békéscsabán a Magyar Drámaíró Versenyt, amelyre március 22-e és 24-e között kerül sor a Jókai Színházban. Kiss Judit Ágnes, Háy János és Podmaniczky Szilárd verseng a babérokért, a színház színészeit ismét három csapatban irányítják a meghívott rendezők: Bozsik Yvette, Dávid Zsuzsa és Pesty-Nagy Kati.

Fekete Péter, a teátrum igazgatója a drámaíró verseny hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a megmérettetésen a Magyar Nemzet szombati számában megjelenő cikkek közül előző este sorsolnak ki egy témát, amely alapján egy éjszaka alatt írnak egyfelvonásos drámát a szerzők.

2010 óta tartják meg a drámaírók versenyét a Jókaiban (fotó: színház)

Az íróknak szombat reggelre kell elkészülniük alkotásaikkal, majd a darabokon a meghívott rendezők dolgoznak a hatfős színészcsapatokkal, amelyekben a békéscsabai társulat tagjai mellett vendégművészek is részt vesznek. Az érdeklődők a próbafolyamatot is végigkövethetik, a darabokat vasárnap este mutatják be a Jókai Színházban. link:www.jokaiszinhaz.hu

Az igazgató felidézte: a drámaíró versenynek az ötletgazda Siposhegyi Péter végakarata alapján 2010 óta ad otthont a teátrum. Szólt arról is, hogy minden évben egy-egy fontos üzenet közvetítése is céljuk: az idén a társulati lét, az alkotóműhelyek fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet. A versenyt a színház mellett a Körös Irodalmi Társaság és a XXI. Század Magyar Drámájáért Alapítvány rendezi.

Elek Tibor, a Körös Irodalmi Társaság elnöke, a Bárka irodalmi folyóirat főszerkesztője elmondta, hogy a Békéscsabán megjelenő folyóirat különszámmal jelentkezik az eseményhez kapcsolódva, ismertetve az írásokat és a próbafolyamatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.