- hirdetés -

Múlt hét közepe óta nem irányítja a forgalmat a rendőrlámpa a város egyik fontos kereszteződésében. Utánajártunk annak, mi a probléma oka.

Az elmúlt hetekben több jelzés érkezett hozzánk, és mi magunk is tapasztaltuk, hogy a Huba utca – Könd utca kereszteződésben lévő közlekedési lámpa csúcsidőben is rendre sárgán villog. Ezt akkor pár órán belül mindig megjavították. Azonban múlt hét csütörtök óta ebben a kereszteződésben teljesen sötétek a lámpák. Ennek okáról kérdeztük a Magyar Közút Békés megyei vezetőjét.

– Nem mindennapi technikai hibával állunk szembe. Egy beépített biztonsági rendszer működik rosszul, ami az alap programozást időnként felülírja. A kollégák napok óta keresik a hiba okát, folyamatosan tesztelik, vizsgálják a lámpa vezérlőrendszerét, de egyelőre nem találják, mi lehet a probléma oka, mivel az rendszertelenül jelentkezik – mondta el Virág Mihály.

Hangsúlyozta, azért kapcsolták le teljesen a lámpát, nehogy a hibás automatika miatt olyan jelzést adjon a forgalomban közlekedőknek, ami balesetet eredményezne.

Sötétek a lámpák, keresik a hiba okát (Fotó: Melega Krisztián)

Mivel ezzel a lámpával az utóbbi hetekben elég sok gond volt, megkérdeztük, tervezik-e a felújítását?
– Az orosházi közlekedési lámpák közül a Huba utca – Rákóczi utca kereszteződésében lévőt 2011. novemberében újítottuk fel. A szóban forgó lámpa felújítása tervben van, az anyagi forrásoktól függ, hogy mikor lesz erre lehetőség – fogalmazott Virág Mihály.

Tehát egyelőre várni kell, hogy újra működjön a lámpa. Addig is mindenki fokozott figyelemmel közlekedjen az érintett kereszteződésben!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.