- hirdetés -

Zenés-táncos mesejátékként vitte színre az ismert mesét a teátrum.

Az ismert népmese alapmotívumait felhasználva született meg Greifenstein János zenés-táncos mesejátéka, A kiskakas gyémánt félkrajcárja. A darabot március 13-án mutatta be a Békéscsabai Jókai Színház Komáromi Anett, Czitor Attila és Vadász Gábor főszereplésével.

Tanulságos és szórakoztató darab a Jókai színpadán (Fotó: Ignácz Bence)

Greifenstein János mesejátéka egy izgalmas, rengeteg humorral és tánccal átszőtt történet, amelyhez az író-rendező maga szerezte a dalokat is. A színpadi műben olyan elemek is plasztikusan megjelennek, amelyek az eredeti mese szikár megfogalmazásában nincsenek kidomborítva. A török hódoltság, az idegen uralkodó, aki nem érti jól a magyar nyelvet, sok kedves és humoros ötletet adott. Az előadás gazdag zenei világa felidézi az egzotikus keleti dallamokat, de a hangszerek között a fő motívumokat a cimbalom játssza. Tűzőrzők, vízmerítő, katonák, mézcsorgatók – a szultánság apraja-nagyja megmozdul, táncra perdül a dübörgő dallamos zenékre. Egy vidám és szórakoztató darab, amely a gyermekek mellett a felnőtt nézők szívébe is garantáltan belopja magát – tudtuk meg a Jókai Színháztól.

Az előadásra érkező gyermekeknek kakastaréjt varázsolnak az aulában, de a már eleve kakastaréjjal érkezőket műsorfüzettel lepi meg a színház.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.