- hirdetés -

Ebből egymillió 600 ezer forint pályázati forráshoz jutott a Körös Mentőcsoport.

Az önkéntes mentőszervezetek 47,1 millió forint kormányzati támogatást kaptak feladataik hatékonyabb ellátására. Békés megyében a Körös Mentőcsoport 1 millió 600 ezer forintot nyert, köszönhetően a pályázatot beadó Békés Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetségnek, mely 2009-es megalakulása óta támogatója a megyei mentőcsoportnak. Az elnyert összegből a mentőcsoport technikai- és védőeszközöket vásárol, illetve újíttat fel, és jut pénz a gépjárművek fenntartására, valamint oktatásra is.

Sin Zoltán Kellyvel

A csapat társadalmi és karitatív szervezetek, gazdálkodó szervek állományából, illetve speciális esetekben állami és polgári szervek felkért szakértőiből áll, köztük vannak az orosházi munkakutyások is. A mentőcsoport alapvetően Békés megye védelmét, a régió megsegítését szolgálja, de külföldön is bevethető. Képes a megye veszélyeztetettségéből adódó kutatási és mentési szakfeladatok ellátására, bevethető többek között műszaki mentésnél, vízfelszíni és víz alatti kutatás esetében, logisztikai feladatok ellátásában. Legutóbb a kutyás egységre volt szükség Mezőkovácsházán, Sin Zoltán és kutyája sietett a helyszínre, ahol egy robbanás után kutatták át az ingatlant.

A Körös Mentőcsoport a városi kutató és mentő (USAR), műszaki mentő képesség, valamint az árvízi védekezési és mentési képességek, a komplex árvízi védekezés alapvető szakmai követelményei alapján minősíttette magát tavaly áprilisban. A Körös Mentőcsoport állományából 2 alpinmentőt, 2 elsősegélynyújtót, 1 állatorvost, 2 műszaki mentőt és 1 csapatvezető-helyettest integráltak a nemzetközi katasztrófa segítségnyújtási feladatok ellátására létrehozott Huszár központi rendeltetésű mentőszervezetbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.