- hirdetés -

A Civil Információs Centrum közel hetven egyesületi képviselőnek tartott előadást.

A Civil Információs Centrum (CIC) március elsején Orosházán a Pacsirta utcai oktatási helyszínén tartotta az Orosházi kistérség civil szervezeteinek pályázati felkészítését.

Mintegy hetven egyesület képviselője jelent meg a képzésen, akiknek dr. Pappné Darida Andrea a CIC irodavezetője elmondta, hogy a tavalyi évben két kistérség összevonásával szervezetek oktatásokat, az idén viszont minden egyes kistérségben tartanak képzéseket. A változtatással könnyebb a térségben működő egyesületek összefogása, nem kell messzire utazniuk, hogy elérjék az aktuális információkat.

Az idei képzési sorozat két téma köré kapcsolódott: a 2012. évi pályázatok pénzügyi elszámolása, és a 2013-as civil szervezeteknek kiírt pályázatok ismertetése.

Salamon Anikó pályázati szakértő a felhasznált pályázati pénzek elszámolásának helyes módját ismertette. Kovács Krisztián pályázati szakértő pedig az idei pályázatokról, különös tekintettel a legfrissebb NEA pályázatokról adott át használható ismereteket. Ezek beadási határideje március 25.

A jelenlévők saját egyesületüket érintő kérdéseikre is szakszerű választ kaphattak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.