- hirdetés -

Az ár-és belvízvédelemről tájékozódott az orosházi védelmi bizottság.

Ár- és belvíz elleni védekezéssel, helyi szintű veszély-elhárítással, valamint vízkár-elhárítási tervezéssel kapcsolatos felkészítést tartott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatósággal közösen február 21-én. A megyei települések közbiztonsági referensei, a járási hivatalok vezetői, a katasztrófavédelmi megbízottak, a katasztrófavédelmi kirendeltségek vezetői, valamint a polgári védelmi felügyelők vettek részt az egyeztetésen.

Haskó György tűzoltó alezredes, polgári védelmi főfelügyelő mutatta be a veszély-elhárítási és bevetés-irányítási tervek felépítését, a megyei veszélyhelyzeti központok feladatrendszerét. Kitért a lakosság riasztására és az általános polgári védelmi kötelezettségre is. Kisházi Péter, a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője az ár-és belvízvédelem szervezeti sajátosságairól, az irányítási rendszerről és a különböző készültségi fokozatoknál adódó feladatokról, bemutatta a védekezés eszközeit és az erőforrásokat.

Békésben kilenc folyó adhat árvízvédelmi feladatokat, 13 település fekszik folyópart mellett.

Az elméleti felkészítést követően a járási hivatalvezetők és katasztrófavédelmi megbízottak Mezőberényben a Hosszúfoki és Nagyzugi szivattyútelepek működését tanulmányozták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.