- hirdetés -

Ünnepélyes fogadáson köszöntöttek tíz új tűzoltót, kettő közülük Orosházán kezd.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 20-i, ünnepélyes állománygyűlésen Matuska Zoltán tűzoltó alezredes, megyei igazgató-helyettes mutatta be a tiszti állomány tagjait és ismertette a szervezet felépítését. Kiemelte, bízik abban, hogy szolgálatba lépő fiatal tűzoltók a megszerzett tudásukat megfelelően kamatoztatják majd az éles helyzetekben is – tudtuk meg a megyei katasztrófavédelem sajtószóvivőjétől, dr. Nagy Szilviától.

A tiszthelyettesek az új egységes belügyi moduláris képzési rendszer keretében kezdték meg tanulmányaikat tavaly szeptemberében. Két hónapot rendészeti szakközépiskolákban töltöttek az alapozó modul keretében, majd a tűzoltó szakirányt választók novembertől szakági alapozó képzésen vettek részt a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. Az eredményes modulzáró vizsgát budapesti eskütétel követte, majd a megyei igazgatóságon Tóth Tibor mérnök tűzoltó ezredes, megyei igazgató adta át az ifjoncoknak a kinevezést tavaly decemberben.

A szakmai felkészítést követően az orosházi, békéscsabai, gyulai, szeghalmi, szarvasi, mezőkovácsházi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon állnak munkába a tűzoltók, Orosházára két fő érkezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.