- hirdetés -

Az orosházi mentőállomás felújítása és a tótkomlósi tervek megvalósítása is tervben – tájékoztatta az OrosCafét a térség két kormánypárti képviselője.

Az Országos Mentőszolgálat által elnyert közel 11 milliárdos fejlesztési támogatásban az orosházi mentőállomás felújítása és a tótkomlósi tervek megvalósítása is szerepel – tájékoztatta lapunkat a térség két kormánypárti képviselője, akik a pályázat bírálata előtt a helyszínen tájékozódtak a beruházás szükségességéről. Az  Orosházi Élet hetilap már korábban hírt adott arról, amikor dr. Dancsó József polgármester és Simonka György választókerületi elnök bejárták a mentőállomást, s a szükséges felújításokról, beszerzésekről tájékozódtak. A január közepén tett látogatás után a hónap végén született meg a döntés arról, hogy az országos szintű projektbe milyen elemek kerülnek be, s a dél-békési képviselők közbenjárásának köszönhetően az itteni tervek elfogadásra kerültek.

Fideszes képviselők a mentősöknél (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A januári bejáráson megbizonyosodtunk róla, hogy az orosházi felújítás és a tótkomlósi építkezés tervei minden elemében indokoltak. Egyértelműen látszik, hogy a korábbi szocialista kormányok elhanyagolták ezt a területet. A Fidesz-kormány viszont erején felül is kiemelten kezeli a kérdést. Emellett is örülök, hogy az erőfeszítéseink eredményt hoztak, s a térségünk jelentős támogatásban részesül. Az orosházi mentőállomás körülményei indokolják, hogy az épületet energiatakarékos berendezésekkel lássák el, a kocsibeállók elektromos kapukat kapjanak, és még sorolhatnám. A felújítás természetesen kényelmesebb munkakörülményeket biztosít a mentősök számára, de végül is javítja az ellátás biztonságát, és ez a fő cél – nyilatkozta dr. Dancsó József polgármester.

– Amikor a források korlátozottak, mindig sok erőfeszítést, utánajárást, egyeztetést kíván, hogy az általunk képviselt ügyek a lehető legnagyobb támogatást, forrást kapják. Dél-Békésében sok a tennivaló, sok helyen járunk el és kérjük a döntéshozók belátását. A mentőállomások ügye fontos kérdés számunkra, hiszen az itt élők gyors és szakszerű ellátása múlik azon, milyen körülmények között, milyen eszközökkel, mekkora szakembergárdával és hány mentőautóval dolgozik a térségben a mentőszolgálat. Bár tudjuk, hogy lenne még mit fejleszteni, mégis örülünk, hogy elértük: most megújulhat az orosházi és a mezőkovácsházi mentőállomás, Tótkomlóson pedig egy teljesen új létesítmény épül, s két mentőautót kapnak hozzá – tájékoztatott Simonka György országgyűlési képviselő.

Az OrosCafé.hu információi szerint a közbeszerzési eljárások után az év végével kezdődhetnek meg a beruházások, s az építkezéseket már 2014 tavaszán be is fejezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.