- hirdetés -

Tisztújító közgyűlést tartott február 8-án a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza. Új elnököt választottak Morauszkiné Szűcs Gabriella személyében.

Mészáros Lászlóné Vági Krisztina 2012. januárjától töltötte be a nagycsaládosok helyi szervezetének elnöki tisztségét, egyéb elfoglaltsága miatt mondott le az elnöki posztról. Az új vezető megválasztása érdekében vált szükségessé a tisztújító közgyűlés összehívása, amit február 8-án tartottak az egyesület Ady Endre utcai székházában. A korábbi elnököt egyhangú döntés alapján Morauszkiné Szűcs Gabriella váltja, aki több mint 15 éve tagja az egyesületnek. Új elnökségi tagot is választottak Szepesiné Farkas Erika személyében, az elnökhelyettes pedig Benedek Szilvia lett.

Morauszkiné Szűcs Gabriella

Morauszkiné Szűcs Gabriellának négy gyermeke van, mint mondta, harmadik csemetéje születése után nem volt kérdéses számára, hogy ott a helye az egyesületben.

– Sokáig a könyvelést végeztem, majd voltam csoportvezető, és minden segítő munkában részt vettem. Az országos egyesület szervezésében elvégzett „Hídépítő” trénerképzés után a figyelmem magánemberként is egyre inkább a tréningek, az önismeret felé irányult, ezen a területen képeztem tovább magam. Diplomaszerzés után pszichodráma asszisztensként két évig vezettem Orosházán az egyesületünk által szervezett, és a művelődési ház berkeiben működő önismeretei klubot. Az orosházi egyesület befolyásolta sorsom alakulását, az itt dolgozó emberek hol jobban, hol kevésbé, de mindig részesei voltak életemnek, sok mindent köszönhetek nekik. Megéltem, hogy milyen egy jó közösséghez tartozni, annak hasznos tagjának lenni, másoknak segíteni – mondta Morauszkiné Szűcs Gabriella.

Az újonnan megválasztott vezető kiemelte, megtartva az egyesület hagyományait a megszokott jó színvonalon, új ötletekkel szeretné folytatni a munkát. Az egyesület eredményei egy csapatnak köszönhetőek, amit az önkéntes munkát végzők hoznak létre.
– Célom, hogy minél többen megtapasztalhassák milyen érzés a nagycsaládosok egyesületéhez tartozni, milyen érzés a gyermekek számától függetlenül is „nagycsaládosnak” lenni – emelte ki Morauszkiné.

A Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza (NEO) 1991-ben 22 tagcsaláddal alakult, céljuk kezdetben az volt, hogy egymást segítsék. Ma már több mint 300 család tartozik a szervezethez, tevékenységi körük pedig már jóval több, mint egymás segítése. 2011-ben ünnepelték fennállásuk 20. évfordulóját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.