- hirdetés -

Roman Polanski darabjában, a Vámpírok bálja című musicalben főszerepet játszik az orosházi Simon Boglárka a Magyar Színház színpadán.

Bogi már egészen korán megismerkedett a zenével, hiszen nagymamája zongoratanár volt a zeneiskolában, és korán felfigyelt gyönyörű hangú unokájára. A művészi pályára való felkészülést Szentesen dráma tagozaton kezdte, mellette az orosházi Liszt Ferenc Művészeti Iskolában magánéneket tanult. Iskoláról, karrierről, szerepekről beszélgettünk Simon Boglárkával.

– Miután leérettségiztél Szentesen felköltöztél Pestre. Mit csináltál ott?

– Tanulni mentem, egy OKJ-s képzést kezdtem, ahol színészetet tanultam. Ez nagyjából két hónapig tartott, mert az Operett Színházban meghallgatást tartottak, és szerencsére fel is vettek. Az Operett Színháznál vagyok már öt éve, eközben a színház saját stúdiójában tanultam három évig. A legnagyobb előnye az volt a stúdiónak, hogy rengeteg gyakorlatot és tapasztalatot szereztem. Sokat tanultam a színészektől és kipróbálhattam magam a színpadon is. Jelenleg kisebb szerepeket játszom a színháznál.

– A Vámpírok bálja című musicalben főszerepet játszol. Hogy talált meg ez a lehetőség? 

– Egy ismerősöm játszik a darabban, és elmentem megnézni az előadást. Nagyon tetszett, és szerencsére kiírtak egy meghallgatást. Nem vágytam a főszerepre, mert úgy gondoltam, Sarah karaktere nagyon nehéz, és nem tudnám megcsinálni. Augusztus elején a meghallgatáson nem kérdezték ki szeretnék alakítani a darabban, végül október közepén tudtam meg, hogy én kaptam a főszerepet.

Simon Boglárka a vámpírokkal (Fotó: PS produkció)

– Az igazi nagy feladat gondolom csak ezután kezdődött. 

– Igen, rengeteget dolgoztunk. Miután megkaptam a szerepet Póka Balázshoz, a darab művészeti vezetőjéhez jártunk próbálni. Balázs nemzetközi szinten ismert operaénekes, nagyon sokat foglalkozott velünk, és sok mindent tanultunk tőle. December elején megérkezett a rendező, Cornelius Baltus (egyébként a darab vezető rendezője Roman Polanski). Fantasztikus volt vele dolgozni. Sikerült olyan dolgokat kihoznia belőlünk, amiket nem is gondoltunk volna. Egy igazi alkotói munka kezdődött. Szilveszter napján dupla premierünk volt, és mind a két előadáson a vezetők döntése szerint én játszhattam (egyébként hárman alakítjuk a karaktert). Nagyon örültem neki, és hálás voltam érte, viszont nagyon megijedtem a feladattól. Még sosem játszottam főszerepet, rettenetesen féltem, mi lesz, ha nem tudom megcsinálni. Szerencsére jól sikerült, és visszatekintve is fantasztikus élmény volt.

Mihálka György (Alfred) és Simon Boglárka (Sarah)

– Mesélj a karakteredről, hogy érzed magad ebben a szerepben? 

– Engem mindig komikus karakternek könyveltek el, mert alapvetően egy ilyen ember vagyok, viccelődős, bohókás. Ez a szerep viszont teljesen más. Sosem mutattam még meg ezt az oldalamat, furcsa volt és nehéz. Talán pont azért, mert ilyet még nem csináltam, de ma már elmondhatom, meglepően jól érzem magam a szerepben. Sokat segítettek a kollégák is a színpadi jelenlétben.

– Mikor állsz legközelebb színpadra Sarah szerepében? 

– Az előadások időszakosak. A darab a PS produkciója (Póka Balázs és Simon Edit társulata), a Magyar Színház csak a helyet biztosítja. Félévente mintegy tíz alkalommal visszük színpadra, júniusban játsszuk legközelebb, szeptember 1-jén pedig a kétszázadik előadást ünnepeljük.

– Már Pesten élsz, a családod viszont Orosházán. Mennyi időt tudsz velük tölteni? 

– Sajnos nagyon keveset. A munkák miatt nincs sok időm hazajárni, havonta 1-2 napot tudok csak otthon tölteni, vagy még kevesebbet. Ez nagy szívfájdalmam, mert nagyon szeretek otthon lenni.

– Mikor láthat színpadon az orosházi közönség?

– A tervek szerint március 2-án, a Vadász bálon, ahol a párommal együtt fogok énekelni. Mindenképpen szeretnék egyszer Orosházán is játszani, de még nem tudom, hogy erre mikor lesz lehetőségem.

Tovább érdekességeket a Vámpírok báljáról itt olvashattok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.