- hirdetés -

Bővül a szolgáltatások köre az orosházi járási hivatalban. A kormánymegbízott országgyűlési képviselők kíséretében tett villámlátogatást az intézményben, elégedettek a működéssel.

Egy hónapja állt fel az orosházi járási hivatal, amely a megyeinél alacsonyabb szinten intézendő államigazgatási feladatok ellátásának helye. Erdős Norbert kormánymegbízott, Simonka György országgyűlési képviselő, és dr. Dancsó József országgyűlési képviselő a város polgármestereként is tájékozódott a helyszínen. Lustyikné dr. Papp Anikó járási vezető végigvezette a vendégeket az épületen, bemutatta a kialakított irodákat, ahol már január 2-án fogadni tudták az ügyfeleket.

Látogatás a járási hivatalban (Fotó: Gábriel János)

A falugazdász iroda, a nyugdíjbiztosítási igazgatóság és az egészségbiztosítási pénztár is ebbe az épületbe költözött. Részletekért kattints.  

A kormánymegbízott a megye más településeinek tapasztalatáról elmondta: egyes településeken alapos felújítások után tudták birtokba venni az épületeket, ami jelentős energiákat igényelt. Orosháza ilyen értelemben szerencsés helyzetben volt, nagy átalakításra nem volt szükség. A járási vezető a munkatársak együtt dolgozását, a közös gyakorlat kialakítását mondta a jelen feladatának. Simonka György képviselő ismét megragadta az alkalmat, hogy hangsúlyozza a kormány prioritásként emelte ki a „jó állam” megteremtését, azáltal, hogy az állampolgárok ügyintézését racionalizálja.

A vendégek kiemelték: az átszervezés során a dolgozók aktívan álltak a feladathoz, köszönetet is mondtak azért, hogy az eleinte mostoha körülmények között is helyt álltak. Dr. Dancsó József polgármester arról tájékoztatott, hogy az ügyintézés hiányossága terén az önkormányzathoz (ahol korábban ellátták ezeket a feladatokat) nem érkezett jelzés, így kijelentette: sikeres volt az átszervezés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.