- hirdetés -

Január elsejétől egyszerűbb és gyorsabb a kódvásárlás az előrefizetős árammérőknél. Orosházán 128 ügyfél rendelkezik ilyen készülékkel.

Elektronkártya segíti január elsejétől az előrefizetős mérők feltöltését az EDF DÉMÁSZ ügyfeleinél. A cég szolgáltatási területén 6000-nél is több előrefizetős mérő van, Orosházán 128, az orosházi járásban 371 ügyfél rendelkezik ilyen készülékkel.

Az EDF DÉMÁSZ kommunikációs csoportjától megtudtuk, jelenleg csak jogszabályban meghatározott feltételek alapján, azaz szociálisan rászoruló védendő fogyasztók tudják igényelni az előrefizetős mérőt. Korábban csak az ügyfélszolgálati irodákban vásárolhatták meg a fogyasztók azt a feltöltő kódot, amelynek segítségével az előre kifizetett villamosenergia árának megfelelően vehették igénybe az áramszolgáltatást. A januárban bevezetett Elektronkártya megkönnyíti a kódvásárlást, mivel tartalmazza a gyors kódvásárláshoz szükséges ügyféladatokat. Az új feltöltési módszert egy országos kereskedelmi lánc, illetve több újságpavilon segíti.

Deák Erika Judit örül az új lehetőségnek (Fotó: Rajki Judit)

Deák Erika Judit egyedül neveli négy gyermekét. Gyakran előfordult velük, hogy elmaradtak a villanyszámlával, sajnos kétszer emiatt ki is kapcsolták náluk az áramot. A tartozás rendezése azonban nem volt elég, jelentős összeget kellett fizetniük a visszakötésért is. A szolgáltató felajánlotta a családnak az előrefizetős mérő felszerelését, éltek a lehetőséggel, azóta nem kell tartaniuk attól, hogy elmaradt számla miatt ismét kikapcsolják náluk az áramot.

– Korábban 15 ezer forint áramdíjat fizettünk havonta, amióta előrefizetős órával rendelkezünk, ez havi 4 ezer forintra csökkent. Pedig ugyanúgy mosok naponta, mint azelőtt, nézünk televíziót, csak megtanultuk, hogy takarékosabban használjuk elektromos berendezéseinket. Örülök, hogy januártól már újságosoknál is megvásárolható a feltöltő kód, hisz korábban csak ügyfélfogadási időben (amit időközben 5 napról kettőre csökkentettek, majd visszaállítottak az eredetire – szerk.) a helyi kirendeltségen, vagy Békéscsabán lehetett megoldani ezt, és ez sokkal kötöttebb, problémásabb és időigényesebb megoldás volt, mint a most bevezetett új megoldás – emelte ki a négygyermekes anyuka.

Az orosházi üzletek listája: Pavilon (Kossuth utca 26.), Inmedio (Könd u. 47-49., ill. Vásárhelyi út 23/a), Pavilon (Széchenyi tér 474.hrsz.).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.