- hirdetés -

A katasztrófavédelemnél is letölthetik az érettségihez szükséges 50 óra közösségi szolgálatot a tiszás diákok. Az iskola és a katasztrófavédelem megállapodását szerdán aláírták Orosházán. 

A nemzeti köznevelésről szóló törvény szerint az érettségi vizsga megkezdésének feltétele ötven óra közösségi szolgálat teljesítése, amit a 2016. január 1-je után érettségi vizsgára jelentkező tanulóknak már igazolniuk kell.

Az idén 9. évfolyamos középiskolai tanulókat érintő szabályozás alapján a diákok három év alatt teljesíthetik a szolgálatot például szociális, kulturális vagy környezetvédelmi körülmények között, de a katasztrófavédelem berkein belül is. A katasztrófavédelemhez jelentkezőket bevonják a szervezet mindennapi tevékenységébe, közreműködhetnek a megelőzési, felkészülési feladatokban, kiterjedt káresemények során a beavatkozások háttértámogatásában. A gyakorlatot a megyei igazgatóság mellett az orosházi laktanyában, vagy a helyi katasztrófavédelmi kirendeltségen is teljesíthetik – tájékoztatta a Tisza iskola rendvédelmis tanulóit Tóth Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató.

A vezetők szignózták a megállapodást (Fotó: Melega Krisztián)

A tűzoltó ezredes reméli, az 50 óra alatt kedvet kapnak a diákok ehhez a hivatáshoz,és a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatott tanulmányaik után a katasztrófavédelem sorait erősítik majd.

Kristofóriné Csongrádi Krisztinától, a Tisza Kálmán iskola orosházi egységének vezetőjétől megtudtuk, legnépszerűbb szakjuk a rendvédelem, folyamatos a túljelentkezés. Jelenleg mintegy 120 rendvédelmis diákjuk van, közülük az OrosCafénak többen elmondták, örülnek a katasztrófavédelem nyújtotta lehetőségnek és ki is fogják használni.

Valahogy így…

httpv://youtu.be/meLbotthh6I

A megállapodást Kissné dr. Balogh Ibolya, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény igazgatója és Tóth Tibor katasztrófavédelmi igazgató írta alá. Az iskola vezetése a békési, gyomaendrődi és dévaványai oktatási egységekre vonatkozólag is hasonló megállapodást köt a közeljövőben. Az eseményt dr. Dancsó József polgármester nyitotta meg, részt vett Süli Zsolt tűzoltó alezredes, a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője, Bajkán György tűzoltó őrnagy, orosházi tűzoltó parancsnok, és Szűts Gézáné tankerületi igazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.