- hirdetés -

Szombaton tartotta évi rendes közgyűlését Orosháza legnagyobb létszámú egyesülete, a több mint 800 tagot számláló Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület.

A közgyűlés hagyományosan egy perces néma főhajtással kezdődött, a 2012-es évben elhunyt horgásztársak emlékére. A hivatalos részben először Dr Ökrös Ferenc emelkedett szólásra. Köszöntötte a jelenlevőket, majd megtartotta az éves elnöki beszámolót. A vezetőség munkájáról Fábri István egyesületi titkár adott számot. Szintén nagyon fontos és minden évben nagy érdeklődésre tart számot a pénzügyi beszámoló. Ezt ezúttal is Doktor Imrénétől hallgathatta meg a közgyűlés, majd elfogadták az egyesület 2013-as költségvetését. A felügyelő bizottság beszámolóját – mint már annyiszor – Gombkötő Lajos – tárta a plénum elé. Fegyelmezettek és szabálykövetők a Kinizsi horgászai. Ez derült ki a fegyelmi bizottság elnöke, Pipis László beszámolójából. A tavalyi év folyamán mindössze két esetben kellett szabálytalankodó sporttársakkal szemben eljárniuk.

Fontos és igen érzékeny pontja az orosházi horgászoknak Gyopáros. A tavakkal kapcsolatos fejlesztési és beruházási tervekről a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója, Csizmadia Gergely beszélt. Az orosházi tavak védelme, közbiztonság, halőrzés – e témákban hagyományosan jó az együttműködés az egyesület és a rendőrség között. Az ezekkel kapcsolatos tapasztalatokról és feladatokról az Orosháza Város Rendőrkapitánysága alosztályvezetője, Horváth Sándor tartott tájékoztatót.

Ezek után következett az ún. „egyebek” napirendi pont, melynek során a horgászok kérdései, javaslatai kerültek terítékre. Volt szó a Béke Homokbánya tavi éjszakai horgászati lehetőség visszaállításáról, a mennyiségi korlátozás darabszám korlátozássá változtatásáról. Mindkét kérdésben maradt a régi rend. Ugyancsak ebben a részben került sor egy nem mindennapi eseményre. Dr Ökrös Ferenc elnök – bár tizenhárom éve közmegelégedésre végzi munkáját az egyesület élén – bizalmi szavazást kért maga ellen. A jelenlévő horgászok, mindössze néhány ellenszavazattal, ezen a plénumon is, nagy többséggel biztosították bizalmukról az elnököt.

Az orosházi horgászok legközelebb teljesen más környezetben és hangulatban beszélhetik meg egymással a közös szenvedély minden szépségét, mégpedig a hagyományos Horgász bálon, ami február 23-án lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.