- hirdetés -

Megnyerték az OB III-as bajnokságot, megkapták az aranyérmet, és egy osztállyal feljebb léptek. Most jön az igazi kihívás.

Az 1993-ban alapított Orosháza Városi Tenisz Klub sikereit ünnepelni és a harmadosztályú bajnokságot megnyerő felnőtt csapat éremátadójára gyűltek össze a tenisz orosházi szerelmesei pénteken a Diófa csárdában.

Az évek óta OB III-ban versenyző felnőttek nagy sikert értek el a bajnoki cím megszerzésével. Az országos szövetség megküldte az aranyérmeket, melyeket az ünnepi vacsora előtt városunk polgármestere, dr. Dancsó József akasztott az immár másodosztályban versenyző csapat tagjainak nyakába.

– A magasabb osztályban szerepelni a klub számára egyrészt öröm, másrészt sok újabb feladatot jelent – mondta bevezetőül Andrékó Mihály klubelnök. – Éveken keresztül az volt a felnőtt csapat célja, hogy biztosan benn maradjon a harmadosztályban. Tavaly ez annyira sikerült, hogy Németh István edző vezetésével meg is nyerték az OB III-at. Most újra visszatérünk a régi célhoz. Szeretnénk a következő bajnokságban felmérni a résztvevők erejét, tudását, szeretnénk sok tapasztalatot szerezni és persze szeretnénk megragadni a másodosztályban. Az egyesület taglétszáma örvendetesen gyarapszik. E miatt és a másodosztályban szereplés követelményei miatt a most meglévő három pályánk mellé újabb hármat szeretnénk építeni.

A bajnokcsapat: érem a nyakban, mosoly az arcon (Fotó: Losonczi Dávid)

A sikeres kluboknál mindig felmerül az utánpótlás kérdése. Úgy tűnik, ebben a vonatkozásban is van minek örülni.
– Mintegy 40-50 fiatal sportol nálunk rendszeresen. Nem versenyez mindenki, de akik igen, azok szép sikereket érnek el. Van két diák olimpiai bajnokunk Juhos Tibor és Barna Márton személyében. Lehoczky Anna és Juhos Tibor pedig büszkélkedhet azzal, hogy tagjai a korosztályos régió válogatottnak. Velük, és a felnőttekkel a jövőben is szorgalmasan folytatjuk a munkát és persze várjuk mindazokat, akik ezzel a csodás sporttal szeretnének foglalkozni – zárta a rögtönzött értékelést a klubelnök.

A bajnok csapat tagjai: Rétes Zoltán, Németh István, Dr Szula Attila, Baudermann Attila, Bagosi Zsolt, Nagy Gyevi Dávid, Tóth László, Dán Zsolt, Tóth Tamás

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.