- hirdetés -

A téli időszakban sokan kérnek segítséget a Vöröskereszt és a nagycsaládosok helyi szervezetétől.

Egy hónap alatt az országban több mint 12 ezren kérték a Magyar Vöröskereszt segítségét a téli időjárással összefüggésben. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet tartós élelmiszerrel, meleg téli ruházattal és esetenként tűzifával segítette a rászorulókat.

A téli időszakban Orosházán is szinte naponta – elsősorban gyermekes családok, egyedülállók – kérnek segítséget a Vöröskereszt helyi szervezetétől – tudtuk meg Tóth Zoltánné megyei vezetőtől. – A karácsony előtti élelmiszergyűjtésekből tartalékoltunk tartós élelmiszert, meleg ruhák meg folyamatosan érkeznek. Csak úgy tudunk segíteni, ha nekünk is segítenek különböző adományokkal (élelmiszer, meleg ruha stb.), ezért szívesen fogadunk minden felajánlást, amit Orosházán a Csorvási úti székházunkban (tel.: 70/933-8291) várunk szeretettel – emelte ki Tóthné.

– Hozzánk is érkeznek megkeresések téli gondokkal kapcsolatban – tudtuk meg Benedek Szilviától, a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza (NEO) elnökségi tagjától. – Majdnem mindenkinek tüzelőre lenne szüksége, amiben egyesületünk nem tud segíteni, csakis oly módon, hogy támogatókat keresünk vagy gyűjtést szervezünk. Leginkább meleg ruhával tudjuk támogatni tagcsaládjainkat, amikből az egyesületi házban mindenki kedvére válogathat. Szerencsére a városban már sokan tudják, hogy lehet hozzánk ilyen célból ruhaneműt hozni, de egyre több könyvet és játékot is kapunk. Decemberben lehetőségünk volt áruházi gyűjtésre. Ebből a kezdeményezésből nagy mennyiségű tartós élelmiszer gyűlt össze, amit előzetes felmérés után a leginkább rászorultak között fogunk kiosztani – összegzett Benedek Szilvia.

A NEO is szívesen fogad felajánlásokat, de kérik, hogy aki ruhát adományoz, csak olyat vigyen az egyesület Ady Endre utcai székházába, amit maga is szívesen hordana még.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.