- hirdetés -

Szombat este rendezték meg a VII. Orosházi Gazdabált a művelődési központban, előtte megemlékezést és koszorúzást tartottak a Kisbirtokosok Szövetsége volt székházánál.

Az Orosházi Kisbirtokosok Szövetsége egykori, Előd utcai székházánál 2009-ben avatták fel azt az emléktáblát, ahol azóta minden évben koszorúzást tartanak. Így volt ez szombat este is, emlékeztek az 1949-ben megszűnt szövetség és az abban, a múlt század derekáig tevékenykedő gazdák kitartó, példaértékű munkásságára.

Obreczán
Obreczán a gazdakör tevékenységét méltatta

A Magosz főtitkára, Obreczán Ferenc osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel, és emlékezett meg azokról a gazdákról, akik Orosházát a múlt század első felében jelentős mezőgazdasággal rendelkező településsé tették. Kiemelte, az Orosházi Gazdakör méltó utódja a Kisbirtokosok Szövetségének, hiszen nem csak a helyi termelők érdekeit képviseli, összefogja a Kárpát-medencei gazdákat is.

Az ünnepi beszédet követően koszorút helyezett el az emléktáblánál Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára és dr. Kulcsár László, a megyei agrárkamara megbízott elnöke, Dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza polgármestere és Simonka György országgyűlési képviselő, Dél-Békés fideszes választókerületi elnöke, valamint koszorúztak a Nyugdíjas Gazdaklub Civil Társasága, a Dél-Békési Gazdakörök és az Orosházi Gazdakör képviselői.

Kikapcsolódás a gazdabálon

Az Orosházi Gazdakör által szervezett január 26-i program a művelődési központban folytatódott, a koncertterem adott otthont a VII. Orosházi Gazdabálnak. Dr. Dancsó József polgármester megnyitóbeszédében az összefogás fontosságát emelte ki. A gazdakör megalakulása óta eltelt évek tapasztalatait összegezve elmondta, a közös kézfogás, a közös fellépés meghozta gyümölcsét, és támogatásról biztosította a gazdákat a következő időszakra is.

Mintegy 230-an báloztak (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Horváth József gazdaköri elnök szerint igény van az ilyen találkozásokra, ez az este a kikapcsolódásé, a szórakozásé. Ismertette az idei terveket, feladatokat is. Jövő kedden fórumot tartanak a gazdatársadalmat érintő legfontosabb kérdésekről, februárban rendezik a Hagyományok, ízek versenyt, augusztusban pedig nemzetközi gazdatalálkozó lesz. Bejelentette, az Orosházi Gazdakör közreműködésével, a szakminisztérium támogatásával megalakítják Orosházán a Kárpát-medencei Magyar Gazdák és Vidéki Szervezetek Szövetségét a még hatékonyabb érdekképviselet érdekében.

A pohárköszöntő után a báli vacsoráé, a kikapcsolódásé volt a főszerep. A résztvevők felelevenítették az elmúlt hónapok történéseit, beszélgettek a jövő terveiről. Mintegy 230-an töltötték el ezt az estét az Orosházi Gazdabálban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.