- hirdetés -

A 2011-ben legnagyobb árbevételt produkáló honi vállalatok 500-as listáján szereplő síküveggyár számára többek között a gázár alakulása sarkalatos kérdés.

A város legnagyobb adózóit látta vendégül dr. Dancsó József polgármester januárban. Finta Ferenc, a Guardian Orosháza Kft. ügyvezető igazgatója a tavalyi évről, idei tervekről nyilatkozott.

– Tavaly ilyenkor azt nyilatkozta, hogy sok kihívással kell megküzdeni 2012-ben. Ez így volt?

Finta Ferenc

– Nem csak mi voltunk optimisták 2012 elején, de sajnos ezt a gazdasági helyzet nem tükrözte. Az egyik nagy piacunkon, Romániában jelentősen visszaesett a kereslet, Magyarország sem kezdett el szárnyalni, az építőipar alul teljesített. Ez meglátszott az eredményünk is, ami a 2011-es év 45 %-a lett.

– Ebben az évben tudnak alakítani valamit ezen?

– Ez az év sem lesz könnyebb, de tavaly jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre, több új termékkel jöttünk ki a piacra. Ezeknek köszönhető, hogy pozitív eredménnyel zártunk, ellensúlyozni tudtuk a visszaeső építőipari rendeléseket. Szervezeti átalakításokat hajtunk végre, hogy még eredményesebbek legyünk. 2013-ban is jó eredményt várunk, de azért visszafogott optimizmussal tekintünk az előttünk álló évre, hiszen nem látjuk teljesen tisztán a nálunk jelentős költséget képviselő gáz árának alakulását. 2012 decemberében Európában a magyarországi ipari felhasználóknak volt a legmagasabb a gáz ára. Ez jelentősen befolyásolja a versenyképességünket, amit kompenzálni kell.

– Az új fejlesztések következtében alkalmaztak több embert?

– Jelentős változások nincsenek. Most úgy tűnik, sikerült megtalálni azokat a szakembereket, akik nekünk kellenek, ilyen jellegű gondjaink nincsenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.