- hirdetés -

Tavaly 77 millió forintért fejlesztett és 50 munkahelyet hozott létre a Cerlux. A villamosipari szigetelő alkatrészeket gyártó cég piacait bővíti és újabb fejlesztéseket tervez.

A város legnagyobb adózóit látta vendégül dr. Dancsó József polgármester januárban.  A Cerlux Kft részéről Frankó Gábor ügyvezető igazgató nyilatkozott.

– Hogyan zárta a 2012-es évet a Cerlux?

Frankó Gábor

– Történelmi nyereséget és árbevételt értünk el, jó eredménnyel zártuk az évet. Pályázati források igénybevételével fejlesztettünk: az elmúlt évben mintegy 40%-kal nőtt az üzemi alapterületünk és mintegy 50 fővel bővült a létszámunk. További fejlesztésben is gondolkodunk, jelenleg két-három pályázaton dolgozunk egyszerre.

– Milyen fejlesztést tűztek ki célul?

– A gépi kapacitások növelését pályázati úton szeretnénk megvalósítani. Telephelyfejlesztést és a létszám növelését az idei évre nem tervezzük. Amit viszont tervezünk, az körülbelül 10%-os árbevétel növekedés. A termékstruktúránk nem változott, ugyanazokat a kerámia villamosipari szigetelő alkatrészeket gyártjuk mint korábban, de a piaci lehetőségeink megnőttek. Aktív vevőkeresést folytattunk és ennek köszönhetőn egyre több és több rendelésünk van. Elsősorban export piacokat kerestünk és találtunk is, de sikerült a magyar piacokon is előrelépni. Optimistán tekintünk az idei évre.

– Hány főt foglalkoztat most a Cerlux?

– Saját alkalmazottunk 100 fő, és mintegy 50 főt kölcsönzött munkaerőként alkalmazunk cégünknél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.