- hirdetés -

Az orosházi öblösüveggyár kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet, a világ O-I gyárai közül a Top10-ben van. A folyamatos fejlesztés, termékbővítés a cél. Fél évszázada készül városunkban az üveg.

A város legnagyobb adózóit látta vendégül dr. Dancsó József polgármester januárban.  Czellecz Attila az O-I Manufacturing Magyarország Kft. gyárigazgatója is nyilatkozott.

– Milyet évet zárt az orosházi öblösüveggyár?

– Nagyon jó évet zártunk 2012-ben. Kiemelkedő eredményeket értünk el a gyártási hatékonyság területén, az O-I 37 európai gyára közül a 4. helyet foglaltuk el, és a világ 90 O-I gyára közül pedig a Top10-ben voltunk. Erre az egész orosházi öblösüveggyár csapata büszke lehet. Több nemzetközi tendert is elnyertünk, és volt egy nagyértékű beruházásunk.

– Mit takar ez a beruházás?

Czellecz Attila

– Egy üveggyártó gépet újítottunk fel, a minőségi korszerűsítéssel gyakorlatilag egy teljesen új gépen kezdjük el a termelést 2013-ban. A beruházásnak köszönhetően nem csak stabilabb minőségű terméket tudunk gyártani, hanem bővíthetjük a termékválasztékot is, szélesebb termékösszetételű palettát nyújtva vevőinknek, mind Magyarországon, mind pedig külföldön.

–Milyenek a piaci kilátásaik az idei évre?

– Úgy tűnik, nagyon jók. Tárgyaltunk már egy teljesen új üveg kifejlesztéséről egy világméretű cég számára, a feladatot az amerikai tulajdonos kifejezetten az orosházi üveggyárnak szánja. Úgy gondolom, ez nagyon nagy elismerés.

– Milyen új üvegről van szó?

– Részleteket nem árulhatok el.

– A foglalkoztatottság hogyan alakult?

– Továbbra is 176 fővel dolgozunk, ám vélhetően bővítjük a létszámot, fiatal mérnökökre lesz szükségünk, hiszen a fejlesztésre koncentrálunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.