- hirdetés -

A Merian Foods Kft a több évtizedes baromfifeldolgozás hagyományait viszi tovább új alapokon. Az élelmiszeripari vállalat az elmúlt években stabilizálta működését, és most újabb piacok felé nyit.

A város legnagyobb adózóit látta vendégül dr. Dancsó József polgármester januárban.  A Merian Foods Kft részéről Gyucha Mariann gazdasági igazgató nyilatkozott.

– Tudta-e a cég tartani a 2012-re kitűzött célokat?

– Az előzetes terveket félévkor némileg korrigáltuk, a piaci forgalmi adatok alapján lejjebb kellett korrigálni, némileg át kellett dolgozni a termelési struktúrát, de ezt követően tudtuk teljesíteni a kitűzött célt.

– Vezettek-e be új termékeket, vagy változtattak-e az eddigi termékeken?

Gyucha Mariann

– Jelentős változások nem voltak, de a piaci igényeknek megfelelően egész évben a termékfejlesztéssel foglalkoztunk. Emellett új termékek is megjelentek a kínálatunkban.

– Mire számítanak a belföldi piacon 2013-ban?

– Jelentős bővülést nem várunk. A cél, hogy a meglévő partnerekkel a forgalmat szinten tartsuk. Az export piacon azonban minimális bővülést tervezünk.

– Nemrégiben jelentették be, hogy a Merian nyitott az orosz piac irányába. Ettől várnak előrelépést?

– Az orosz piacra folyamatosan szállítottunk. Itt szinte nulláról indultunk, ezért folyamatos munkára van szükség, apró lépésekkel tudunk haladni. Most úgy látjuk, hogy biztosan bővülő vevőkört találunk, a szállítások is rendben működnek. De még ennél keletebbre is szállítunk, Kína, illetve az Arab Emirátusok felé próbálkozunk.

– A dolgozói létszám hogyan alakult?

– A cégnél 230 ember dolgozik. Amikor plusz munkaerőre van szükség, alkalmi munkavállalókat folyamatosan igénybe veszünk, de jelentős létszám bővülésre nem számítunk 2013-ban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.