- hirdetés -

Az orosházi kórház technikai tömbjének szerkezetén dolgozik a kivitelező. Behozták a csúszást, március végére elkészülhet a vasbeton váz. 1,5 milliárd forintból fejleszt a kórház.

1 milliárd 338 millió forint pályázati támogatásból valósítja meg a május óta állami tulajdonban lévő orosházi kórház a beruházását, az épület alapkövét szeptemberben tették le. A struktúraváltás keretében nem csak a központi labort, a képalkotó diagnosztikát, központi műtőt, sterilizálót magában foglaló technikai tömb épül fel, hanem korszerűsítenek a főépületben is, kialakítanak továbbá egy központi beteg-előjegyzési és irányítási rendszert is (a pályázat részleteiről korábban itt írtunk.)

A kivitelező az HBF Építőipari Kft. és Iványi Építőmester Kft. konzorcium.
– Jelenleg az új műtéti tömb földszinti szakaszának szerkezet építése zajlik, zsaluzási, vasszerelési és betonozási munkákat végzünk – mondta el lapunknak Iványi István ügyvezető. Az orosházi cég vezetője hozzátette, a közműkiváltások miatt volt némi csúszás, de már rendben haladnak az építkezéssel, ahol 20 ember dolgozik folyamatosan. Kiemelte, ha nem lesz nagy hideg a következő hetekben, akkor március végére elkészülhet az épület teljes vasbeton váza.

Már a földszinti részt építik az új technikai tömbnél (Fotó: Melega Krisztián)

A gyógyító tevékenység folytonosságát a jelenleg külső helyszínen zajló munkálatok nem érinti, és a várhatóan februárban induló belső korszerűsítési munkálatok sem fogják számottevően – tudtuk meg a projektmenedzsmenttől. A megvalósításhoz szükséges források rendelkezésre állnak, a jogszabály nyújtotta lehetőségekhez mérten azok lehívása folyamatosan megtörténik.

Módosultak a megszokott kórházi betegutak, ezért a betegek, hozzátartozók részéről türelemre és figyelemre is szükség van – a tájékozódást a kihelyezett irányítótáblák segítik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.