- hirdetés -

Havazásra és ónos esőre számíthatunk pénteken. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a Dél-Alföldön akár 20 centi hó is eshet péntek éjfélig.

A nap első felében a Dél-Alföldön átmeneti gyenge ónos esőre lehet számítani. A Dunától nyugatra és a Dél-Alföldön (majd délután már az Alföld északi részén is) az erős vagy viharos szél a már lehullott havat, illetve a frissen hulló havat hordhatja – közölte az OMSZ.

Az esti órákban dél, délnyugat felől ismét egyre többfelé lehet havazásra számítani a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint. A lehullott hó a Dunától keletre eleinte olvadni fog. Az északi részeken viszont péntek éjfélig általában maximum 5-8 centiméter, a hegyekben akár 10 centiméter körüli friss hó hullhat. A déli területeken általában 5-10, de a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön több mint 15-20 centiméter friss hó is hullhat. Pénteken az ország nagy részén számítani lehet erős szélre, de a Dunántúlon és északkeleten már az óránkénti 70 kilométeres erősséget is meghaladó viharos széllökések is lehetnek.

A szolgálat piros, vagyis harmadfokú riasztást adott ki a Vas és Veszprém megyére az erős hófúvás miatt. Békés megyére vonatkozóan elsőfokú a riasztás.

Fokozott óvatossággal közlekedjetek. Indulás előtt érdemes tájékozódni az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút Útinform szolgálatánál a 06-1-336-2400-as telefonszámon vagy weboldalon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.