- hirdetés -

Három pályázat, öt rendezvény, több ételallergiás gyermek étkeztetésének támogatása – sikeres és mozgalmas évet zárt a DALI-ÁS Klub.

Sorstárs szülők összefogásával alakult meg 2011-ben a DALI-ÁS Klub Közhasznú Egyesület azzal a szándékkal, hogy könnyebbé tegyék a diabéteszben, táplálékallergiában, lisztérzékenységben, és bármilyen táplálékintoleranciában szenvedő gyermekek és hozzátartozóik életét.

Az elmúlt év elején indították útjára első támogatott, speciális étkeztetési programjukat, amit egy nagy összegű felajánlásból tudtak megvalósítani. Első körben egy ételallergiás és egy lisztérzékeny óvodás étkeztetésének felét támogatták fél éven keresztül. Klubfoglalkozásaik során nemcsak neves előadó segítségével juthattak fontos ismeretekhez az ételallergiák természetéről, de olyan ételeket, sőt süteményeket kóstolhattak meg a klubtagok, amik tej-, tojás-, szója felhasználása nélkül, illetve gluténmentes összetevőkből készültek. Több rendezvényen is jelent voltak, többek között társszervezői voltak a nőegylet által szervezett „Egy nap az allergiáról” rendezvénynek, melynek díszvendége Erdei Zsolt profi ökölvívó volt. A nyár folyamán a városi napközis táborban egy lisztérzékeny kisfiú étkeztetését támogatták 50 százalékban.

Diétás ebéd DALI-ÁS támogatással (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szeptembertől hét általános iskolás és óvodás korú gyermek étkeztetését támogatták az év végéig. Októberben ismét egy nyertes pályázatról kaptak értesítést az Emberi Erőforrás Társkezelőtől, az összegből fedezik a rendezvényeik és működésük költségeit. Novemberben pályáztak az ERSTE Alapítvány Társadalmi Integrációs Díjra- értesítést még nem kaptak. Az év végén öt teszt vásárlásával hozzájárultak az Egészségsziget Egyesület által kezdeményezett lisztérzékenység szűréshez.

– A jövőben folytatni fogjuk a speciális táplálkozási igényű gyermekek étkeztetésének támogatását, de hosszú távon ehhez további támogatásra van szükségünk. Nagyon hálásak vagyunk Betlehem Gábornak a nagylelkű felajánlásért, valamint köszönetet mondunk az önkormányzatnak is azért a 130 ezer forintért, amelyről Ivanics János az Orosháza Városért díj 2012-es kitüntetettje mondott le nagylelkűen. A jövőben tovább folytatódnak klubfoglalkozásaink. Köszönetet mondok azért a rengeteg munkáért, amit önkénteseink – vezetőségi tagok, klubtagok, külsős szakemberek végeznek az egyesület eredményes működéséért – emelte ki Tóth Margit egyesületi elnök.

További hírek, érdekességek az egyesületről itt, és a facebookon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.